Következő mérkőzések
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország

Itt vannak Gyurcsány emberei, akik a budapestiek helyett jól jártak

Karácsony vezetése alatt megszállták a Városházát a baloldali káderek.

Forrás: Metropol2024. 05. 27. 9:04
Budapest, 2018. március 18.
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke (b4), Karácsony Gergely, az az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje (b3), Molnár Gyula, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke (b3) és Molnár Csaba, a DK ügyvezetõ alelnöke az ellenzéki pártok egyeztetése elõtt a DK központi irodájában 2018. március 18-án. A tárgyalást Gyurcsány Ferenc kezdeményezte, meghívta az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a Jobbik vezetõit. A Jobbik nem fogadta el a meghívást.
MTI/Illyés Tibor
Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha Karácsony Gergely megállás nélkül Budapest csődjét hangoztatja, a fővárosiak pénze Gyurcsány embereinek zsebébe vándorolt – írja a Metropol. A lap emlékeztet: a jelenlegi főpolgármester maga is Gyurcsány Ferenc tanácsadója volt egykor, így nem meglepő, hogy a Városházát 2019-ben, Karácsony megválasztása után ellepték Gyurcsány és Bajnai levitézlett politikusai, Karácsony pedig kvázi fenntartások nélkül átadta nekik az irányítást.

A portál felidézte, hogy

Karácsony 214 milliárd forintot örökölt Tarlós Istvántól, továbbá 1100 milliárd forintnyi iparűzési adóra tett szert a mostani ciklusban.

A főpolgármester ennek ellenére rendre csődhelyzetet kiált, mégis számtalan beruházást újraterveztetett, lehetőleg úgy, hogy azok az eredetileg tervezett árnál többe kerültek. Ilyen volt például a Lánchíd felújítása, ahol 1,4 milliárdnyi közpénznek veszett nyoma.

A portál – a teljesség igénye nélkül – sorra vette, kik voltak azok az elmúlt években, akik Gyurcsány embereként megszedhették magukat Karácsony vezetése alatt.

  • Gál J. Zoltán Gyurcsány államtitkára volt, most a Főpolgármesteri Hivatal stratégiai főtanácsadója.
  • Draskovics Tibor a Gyurcsány-kormány pénzügyi, majd igazságügyi és rendészeti minisztere volt, jelenleg a BKK igazgatósági elnöke.
  • Tordai Csaba ügyvéd Demszky kabinetfőnökeként kezdte, majd Gyurcsány Miniszterelnöki Hivatalának államtitkára lett, és Bajnai is megtartotta pozíciójában.
  • Kiss Ambrus jelenlegi főpolgármester-helyettes 2002-től a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztériumban dolgozott, majd miniszteri tanácsadó és kabinetvezető lett a Miniszterelnöki Hivatalban. 2009 áprilisától a Bajnai-kormány társadalompolitikai szakállamtitkára.
  • Böcskei Balázs 2019 óta társadalmi kapcsolatokért felelős önkormányzati főtanácsadó. Ott van a budapesti közműcégeket vezető
  • Mártha Imre, aki a milliárdosok fényűző életét éli aranyifjúként, valamint
  • Kolber István, az MSZP és a DK alapító tagja, aki korábban Gyurcsány minisztere és államtitkára volt, majd a Fővárosi Vagyonkezelő Zrt. igazgatóságába ültették be.

Borítókép: Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.