Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Itt vannak Trippon Norbert házfelújítási botrányának legújabb fejleményei!

Egy, az önkormányzathoz tartozó cég által kötött háromszázmilliós keretszerződés kapcsán nyújtott be közérdekű adatigénylést az újpesti önkormányzathoz Budai Gyula – tudta meg a Magyar Nemzet. A fideszes országgyűlési képviselő a szerződés megkötésének részleteire kíváncsi, ami egyébként kulcsfontosságú lehet a Trippon Norbert házfelújítási ügye miatt zajló nyomozásban is.

2024. 05. 27. 17:21
Trippon Norbert, a IV. kerület gazdaságért, költségvetésért, városüzemeltetésért és projektmenedzsmentért felelős DK-s alpolgármestere (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közérdekű adatigénylést nyújtott be Újpest önkormányzatához, illetve az Újpesti Városgondnokság Kft. részére Budai Gyula – értesült a Magyar Nemzet. Úgy tudjuk, a fideszes politikust az a keretszerződés érdekli, amit a Déri Tibor vezette önkormányzat tulajdonában álló Újpesti Városgondnokság Kft. kötött a SZIN-KER ÉPÍTŐ Kft.-vel.

Budai többek között arról érdeklődött, hogy az érintettek közül konkrétan ki volt jelen a szerződés aláírásakor, illetve hogy megtalálható-e ez a szerződés az önkormányzat honlapján, ha nem, akkor az egykori elszámoltatási kormánybiztos szeretne belőle egy másolatot.

Budai Gyula persze nem véletlenül kérdezett rá erre a több száz millió forintos keretszerződésre, hiszen a sajtóban megjelent eddigi információk szerint annak aláírása fontos szála Trippon Norbert DK-s alpolgármester házfelújítási botrányának.

Emlékezetes, egy héttel ezelőtt az ellenzék közös polgármesterjelöltjének családi házánál hajtott végre házkutatást a költségvetési csalás gyanújával nyomozó NAV.

Az alpolgármester azonnal politikai leszámolásról kezdett beszélni, valamint egy számlagyáros bűnszervezetet érintő büntetőeljárásra utalt, ám hozzátette, neki ahhoz semmi köze.

Lapunk is úgy tudja, hogy az adóhatóság sem konkrétan a sokszereplős bűnügy miatt szállt ki Tripponék otthonába és foglalt le iratokat.

Információink szerint a házkutatás oka Trippon családi házának felújítása volt, ami a korábban nyilvánosságra került adatok szerint közpénzből történhetett. A történet lényege, hogy a fentebb említett számlagyáros bűnbandához kapcsolható egyik céggel, a Motingatlan Kft.-vel és az alpolgármesterrel kapcsolatban az adóhatóságnál egy ismeretlen személy bejelentést tett

Eszerint a Motingatlan jelentős összegű, vélhetően fiktív számlákat állított ki Trippon feleségének. A bejelentő megjegyezte, hogy ezek a számlák az alpolgármester családi házának felújításáról szóltak, csakhogy tudomása szerint a kivitelezést nem is a Motingatlan, hanem a SZIN-KER ÉPÍTŐ Kft. végezte. A konkrét információkkal rendelkező bejelentő azt is közölte az adóhatósággal, hogy tudomása szerint Trippon ezeket a fiktív számlákat a Motingatlannak saját bankszámlájáról, átutalással egyenlítette ki.

A bejelentő fontos körülménynek nevezte, hogy az alpolgármester házának felújítása egybeesik a Budai által kikért SZIN-KER közel 300 millió forintos keretszerződésével, amit az alpolgármester által felügyelt Újpesti Városgondnokság Kft.-vel kötött. Ez a cég az újpesti önkormányzat tulajdonában áll, így bevétele kizárólag az önkormányzattól származó közpénz. Erős a gyanú, hogy a szerződésért cserébe végezték a ház felújítását, méghozzá közpénzből – hangsúlyozta a NAV-nak a bejelentő, aki mindezek miatt kérte az ügy kivizsgálását.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.