Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Korrupciós ügyükről terelnek Tripponék

Újabb feljelentés lett a vége.

Forrás: Origo2024. 05. 26. 12:33
KARÁCSONY Gergely; TRIPPON Norbert
Budapest, 2019. május 29. Karácsony Gergely (Együtt-Párbeszéd) zuglói polgármester, három ellenzéki párt (MSZP-Párbeszéd-DK) által támogatott fõpolgármester-jelölt (k) és Trippon Norbert, az MSZP képviselõje (j2) elhagyja a Városháza dísztermét, ahonnan az ellenzék kivonult a Fõvárosi Közgyûlés ülésén 2019. május 29-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rágalmazás és becsületsértés miatt feljelentést tesz Wintermantel Zsolt, Újpest polgármesterjelöltje – írta az Origó.

Wintermantelt Zsoltot aVarju László, elítélt bűnöző által üzemeltetett baloldali propagandalap, az Újpesti Hírmondó támadta meg egy zavaros, félinformációkra épülő és fontos tényeket szándékosan figyelmen kívül hagyó cikkében. 

A portál épp akkor jött ki a hazugságoktól hemzsegő írásával, amikor Trippon Norbert egy súlyos, korrupciós ügybe keveredett és a NAV házkutatást tartott a házfelújítása ügyében.

– hívta fel a figyelmet a különös egybeesésre a lap.

 

Baloldali hazugságok, figyelemelterelés

Az Újpesti Hírmondó hét darab lakásként említ meg olyan, csak papíron lakásbesorolású, valójában romos albetéteket, amelyek már jóval korábban teljesen lakhatatlanná váltak, javíthatatlan állapotban voltak. A környékbeliek jól emlékezhetnek az áldatlan állapotokra, a folyamatos panaszokra. A Google Earth pedig mind a mai napig mutatja, hogy hogyan is néztek ki a cikkben lakásoknak hazudott ingatlanok. Íme: 

Fotó: Origó

Az ingatlanokat pont azért értékesítették telekáron, mert magasabb áron nem lehetett volna azokat eladni. Így az újpesti vagyonkezelő megspórolta a bontás költségeit. Wintermantel Zsolt Facebook-posztjában felhívta arra a fontos tényre is a figyelmet, hogy

a város irányítását 2019-ben, négy és fél éve Déri Tibor és Trippon Norbert vette át, tehát felelős városvezetőként tehettek volna jogi lépéseket, ha bármilyen szabálytalanságot észleltek az említett ügyletek kapcsán. De semmi ilyet nem tettek, mivel ők is tudják, hogy semmilyen szabálytalanság nem történt!

– emlékeztetett az Origó.

Wintetrmantel Zsolt hozzáfűzte: – Trippon Norbert végső kétségbeesésében, egy olyan helyzetben, amikor kétes ügyleteivel saját családját is bűncselekménybe sodorhatta, újabb bűncselekményeket elkövetve másokat, tisztes vállalkozókat és egyéb szereplőket vádol meg hamisan, amivel tovább nehezíti saját helyzetét.

 

Trippon felett sötét felhők gyülekeznek


Minden részletet még nem lehet tudni a büntetőügyről, az azonban a sajtóban napvilágot látott értesülések szerint három gyanúsítottja is van jelenleg az ügynek, a bűnügy szálai pedig egy 2019 óta létező, hierarchikusan felépített, számlagyáras bűnszervezetig vezetnek vissza – erről a Magyar Nemzet itt írt részletesen.

Az Origó emlékeztetett, Trippon Norbert alpolgármester egy 240-270 millió forint értékű házzal is gazdagodott, amely ingatlan még egy 80-100 millió forintos felújításon is átesett. Az alpolgármester házfelújítása kapcsán régóta lehet sötét ügyletekről szóló pletykákat hallani Újpesten, azonban érdemi válaszokat mind ezidáig nem adott a médiának az alpolgármester – írta a lap.

Borítókép: Karácsony Gergel és Trippon Norbert (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.