Következő mérkőzések
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Olaszország
21:002024. június 15.
Albánia

Magyar Péter egyik embere már ujjak eltörésével fenyegetőzött

Radnai Márk megfenyegetett egy újságírót, hogy az soha többet ne merjen beülni az ő előadására, mert eltöri az összes ujját.

Forrás: TŰZFALCSOPORT2024. 05. 28. 16:14
MAGYAR Péter
Magyar Péter, az úgynevezett Tisza Párt európai parlamenti listavezetõje (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arról már beszámoltunk, hogy

az amerikai nagykövetséggel szoros kapcsolatot ápoló Jobbik vezetése beállt Magyar Péter mögé.

A Magyar Jelen szerint a „Jobbik infrastruktúrája segíti Magyar Péter kampányát, amiben kulcsszerepet tölt be a korábbi jobbikos kommunikációs vezető, a rendszerváltás előtt már jó amerikai kapcsolatokkal rendelkező Radnai László és fia, Radnai Márk is”. 

Radnai Márk neve nem ismeretlen a médiafogyasztók számára, ugyanis 2015-ben stílszerűen egy amolyan „magyarpéteres” kirohanással hívta fel magára a figyelmet, íme:

Szia Tamás! Valaki egyszer azt mondta rád, hogy „kártékony csótány”. Szerinted miért? Ha még egyszer meglátlak bármelyik előadásom közelében egyesével töröm el minden ujjad. Bezony. Szép nyarat! Menj jó messzire!

Ezt az üzenetet küldte Radnai Márk rendező Koltai Tamás színikritikusnak, aki állítólag többször leszólta már Radnai munkáját, sőt azt állította, hogy Radnai nem tud rendezni az Index akkori cikke szerint.

A rendező erre olyan mérges lett, hogy megfenyegette az újságírót, hogy soha többet ne merjen beülni az ő előadására, mert eltöri az összes ujját.

Aztán állítólag bocsánatot kért, de szerinte jogos, hogy mérges lett, mert milyen dolog ilyet mondani róla, meg a háta mögött is, meg minden.

A kritikus a fenyegetőzésre annyit reagált Facebook-oldalán, „amilyen a stílus, olyan az ember” – idézte fel az esetet cikkében a Tűzfalcsoport.

Az Átrium Film-Színház erre válaszul az Index cikke szerint levette Radnai Márk Closer című darabját a műsoráról:

„Radnai Márk rendező olyan stílusú üzenetet küldött Koltai Tamás kritikusnak, amely minden színházetikai, és alapvető emberi normát megsért. A szólás szabadsághoz való jog színházunk egyik legfőbb alapelve. Ebbe természetesen éppúgy beletartozik egy kritikus vagy néző negatív véleménynyilvánítása mint az erre adott dühös alkotói reakció, de a fizikai fenyegetőzés minden formája számunkra elfogadhatatlan. Ezért addíg amíg Radnai Márk nyilvánosan bocsánatot nem kér Koltai Tamástól, az Átrium Film-Színházban semmiféle előadása nem szerepelhet.”

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.