Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Nagyon meg akart szabadulni a külvilágtól egy hódmezővásárhelyi férfi, kreatív módot talált rá

Vádat emelt azzal a férfival szemben a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség, aki csaknem 180 köbméter építési törmelékkel töltötte fel a tanyájához vezető bekötő utat és 150 köbméter gumiból épített kerítést.

Forrás: Magyarország Ügyészsége, Délmagyar2024. 05. 23. 12:51
Abandoned,And,Semi-ruined,Farm,In,The,Middle,Of,The,Meadow,tanya,elhagyatott,ház
illusztráció Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beton, cserép, tégla és pala összetételű építési törmelékkel töltötte fel a hódmezővásárhelyi tanyájához vezető utat nagyjából 150 méter hosszan, három és öt méter közötti szélességben, váltakozó mélységben. A férfi a törmeléket a földre lerakta, azt elásta és ledöngölte. 

És ez még semmi. Hogy mennyire komolyan gondolta a dolgot, azt is jelzi, hogy használt autógumikból a tanya köré kerítést épített 1,5-1,7 méter magasságban és csaknem 150 méter hosszan, egy sorban és ezen túlmenően is tárolt még abroncsokat jelentős mennyiségben az udvaron. A kipakolt gumiabroncs 150 köbméter az ügyészség közlése alapján, amelyre a Délmagyar bukkant rá. 

A bökkenő az ügyben az, hogy az építési törmelék az emberi egészség és a föld veszélyeztetésére alkalmas, mennyisége a gumiabroncsokkal együtt 

mintegy 335 köbméter, amely különösen jelentősnek minősül. 

A vádlott nem rendelkezett hulladékgazdálkodási tevékenység végzésére engedéllyel.

A járási ügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntettével vádolja. Bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.