Szentkirályi Alexandra: Budapest egy helyben toporog

A főpolgármester-jelölt elmondta, célja, hogy megszabadítsa a Gyurcsány-fiókáktól a Városházát.

2024. 05. 01. 12:59
Szentkirályi piknik majális
Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Célom, hogy a következő napokban, hetekben minél többekkel tudjak beszélni Budapest ügyeiről, minél többekkel meg tudjam ismertetni a hétpontos tervemet, amivel végre ki lehetne vezetni a múltból Budapestet, és elindíthatnánk ismét a fejlődés útján – mondta a kormánypártok főpolgármester-jelöltje a Városligetben tartott majálison. 

Szentkirályi piknik majális
Fotó: Mirkó István

Szentkirályi Alexandra elmondta, a Városliget jó példája annak, hogy mikre volt képes a kormány támogatásával a 2019 előtti városvezetés.  

Azt hiszem, hogy a budapestiek minden egyes nap, amikor használják a Ligetet, a lábukkal szavaznak, és amellett szavaznak, hogy ez egy jó beruházás és egy jó projekt. Azt hiszem, a budapestiek parkhasználata nagyon csattanós választ ad Gyurcsányék korábbi kampányára, amelyben el akarták lehetetleníteni a Városliget megújítását

– emelte ki a politikus, majd hozzátette, amennyiben a budapestiek őt választják meg főpolgármesternek, akkor megszabadítja a fővárost a közlekedési káosztól, tisztává, rendezetté varázsolja a köztereket, és kiteszi Gyurcsány Ferenc embereit a Városházáról.  

Ugyanezek az emberek, Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc, akik néhány száz méterre tőlünk városligeti majálist tartanak, gyakorlatilag a fákhoz kötözték magukat anno, hogy ez a projekt ne valósulhasson meg

– mutatott rá a politikus. Úgy vélte, ez a hozzáállás az, ami most is egy helyben toporogva tartja Budapestet, „hogy ne épüljön semmi, és aki valamit akar csinálni, az inkább ne csináljon semmit”.

Szentkirályi Alexandra arról is beszélt, hogy a Városligetben egy másik rendezvényen újabb bizonyítékát láthatják az emberek annak, hogyan „borul össze a Gyurcsány–Karácsony-koalíció”, amire az elmúlt hetekben is volt példa, hiszen közös kampányrendezvényt is tartottak. 

Ezek után nem is lepődhetünk meg azon, hogy nemcsak a munkanapjaikat, hanem a munkaszüneti napot is együtt töltik a Városligetben

– jegyezte meg a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje. Úgy fogalmazott, „volt képük ezt az eseményt abba a Városligetbe szervezni, amit egyébként a kormány újított fel, az akkori fővárosi vezetés aktív együttműködésével”.

A tízéves Liget projekt keretében egy világszínvonalú, a budapestiek által is nagyon kedvelt kulturális fejlesztés valósult meg. Megújult többek közt az Olof Palme-ház, felépült a Néprajzi Múzeum, a Magyar Zene Háza, valamint egy nagy játszótér, amelyet „imádnak a budapesti szülők és gyerekek”

– idézte fel a főpolgármester-jelölt. Hozzátette: a fejlesztések keretében a Városliget több mint negyedmillió négyzetméter zöldfelülettel bővült, 72 ezer négyzetméter burkolt felületet bontottak el, több mint 500 lombos fát, 130 fenyőt, csaknem 70 ezer cserjét és több mint 700 ezer évelőt ültettek. Szentkirályi Alexandra jelezte: a következő napokban és hetekben is járja majd a fővárosi kerületeket és folytatja a kampányt.

Borítókép: Szentkirályi Alexandra (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.