Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Vasvillával rendezte le a vitát az állattenyésztő

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette és büntetőeljárásban elkövetett kényszerítés hatósági eljárásban bűntette miatt emelt vádat a Békés Vármegyei Főügyészség egy 41 éves, letartóztatásban lévő férfival szemben. A férfi úgy megverte egyik alkalmazottját többek között egy vasvillával, hogy életveszélyes állapotba került, sőt, maradandó fogyatékosság is kialakult nála. Újbóli verést helyezett kilátásba, amennyiben eljár a szája.

Forrás: BEOL2024. 05. 23. 20:53
Forrás: Shuttertsock
Forrás: Shuttertsock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádirat szerint a terhelt a vádbeli időben őstermelőként állattenyésztéssel foglalkozott. A Békés Vármegyei hírportál szerint, a férfi alkalmazásában állt egy 46 éves férfi, a későbbi sértett, aki az állatok gondozásában segített neki. Tavaly március 18-án, a késő délutáni órákban mindketten a telephelyen dolgoztak. 

A sértett nem zárta be jól a szarvasmarhabikák tartására szolgáló karám ajtaját, ezért az állatok kiszöktek. 

A terhelt dühös lett, és előbb a kezében lévő vasvilla nyelével, majd egy kb. öt centiméter vastag akácfabottal testszerte többször megütötte a férfit, közben folyamatosan szidalmazta. A sértett hamar a földre esett, próbált védekezni, ám a terhelt folytatta a bántalmazását. Amikor a sértett megpróbált felállni, a másik férfi a 47-es méretű munkavédelmi bakancsával négy-öt alkalommal rátaposott a mellkasára. Végül sikerült felemelkednie a földről, ám a terhelt megragadta a nyakánál, és kétszer is arcon ütötte ökölbe zárt kézzel. Aztán felvett egy fánglit, amellyel tarkón ütötte őt.

A Békés Vármegyei Főügyészségen elmondták, hogy a bántalmazás következtében a sértett súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket – mindkét lapocka törését, valamint többszörös csigolya- és bordatöréseket – szenvedett. A mellkast ért ütések, taposások következtében mellűri vérgyülem alakult ki nála, amely közvetett életveszélyes állapot, illetőleg a fejre mért ütések következményeként mindkét oldalon halláskárosodást szenvedett, amely maradandó fogyatékosság.

A terhelt közvetlenül a bántalmazás után meg is fenyegette a sértettet, hogy amennyiben bárkinek beszél a történtekről, újra megveri, illetve elveteti tőle a gyermekét. 

A sértett a fenyegetés miatt nem tett feljelentést, sőt, élettársának sem számolt be a vele történtekről. A terhelt napokig nem intézkedett a sértett orvosi ellátásáról, hagyta, hogy sebesülései ellenére felvegye a munkát a telephelyen. Amikor a sértett március 24-én összeesett a munkahelyén, akkor vitte el a terhelt élettársa gépkocsival a gyulai kórházba.

A főügyészség a terhelt beismerése esetére elsődlegesen arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfi letartóztatását az elsőfokú ügydöntő határozat kihirdetésig tartsa fenn. Indítványt tett továbbá arra is, hogy a bíróság a férfit beismerése esetén is végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, határozott időre tiltsa el a közügyek gyakorlásától, valamint kötelezze az eljárás során felmerült, 550 ezer forintot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Shuttertsock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.