Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

A világ legnagyobb online matematikaversenyén is jól szerepeltek a tarnabodi diákok

Működik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hátrányos helyzetű gyermekek felzárkózására kialakított programja.

Forrás: MTI2024. 06. 21. 10:46
Csopak, 2024. március 21.
Tanterem a felújított és kibõvült Csopaki Református Általános Iskolában az átadóünnepség napján, 2024. március 21-én.
MTI/Vasvári Tamás
Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hagyományos tanítási modelltől eltérő, a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkózását segítő innovatív pedagógiai megoldások mérhetően segítenek a diákok teljesítményében a most záruló tanévben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közoktatási intézményében – közölte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

A karitatív szervezet húsz közoktatási intézményt tart fenn, 

iskolái és óvodái jellemzően nehéz helyzetű kistelepüléseken működnek, ahol a gyerekek felzárkóztatásához a hagyományos tanítástól eltérő, rugalmas és innovatív pedagógiai módszerek szükségesek.

– hangsúlyozták.

A szeretetszolgálat általános iskoláiban valamennyi felső tagozatos diák számára elérhetővé tették az egyénre szabott matematikaoktatást kínáló Matific programot. A tudásszint felmérése után a hiányosságok gyakorlására személyre szóló feladatsort  kínáló program költségeit adományokból finanszírozta a karitatív szervezet, a kedvező tapasztalatok után pedig 1500 gyermeknek tette elérhetővé a rendszer használatát – ismertették.

Májusban a világ legnagyobb online matematikaversenyeként hirdetett megmérettetésre 426 hazai általános iskola nevezett be, ezen a Máltai Szeretetszolgálat tarnabodi iskolája a 23. helyen végzett, de a többi iskola is a mezőny első felébe került – jelezték.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.