Álhírt közölt a baloldali sajtó a kórházigazgatók továbbképzéséről

A Belügyminisztérium tisztázta a helyzetet a Magyar Nemzetnek válaszolva.

2024. 06. 13. 16:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lapunk azt kérdezte a Belügyminisztériumtól, igaz-e az a baloldali sajtóban olvasható értesülés, miszerint arra köteleznek jövőbeli kórházigazgatókat, hogy egy rendőrségi kiképzőközpontban bentlakásos továbbképzésen kell részt venniük. A tárca válaszában azt írta: a kórházi főigazgató-jelöltek kiválasztása idéntől egy komplex vezetőkiválasztási rendszer alapján történik, melynek része a személyes jelenlétet igénylő továbbképzés is. A továbbképzésen a jelöltek a meglevő állami szakmai végzettségükre épülő, a vezetői beosztáshoz szükséges kompetenciákkal összefüggésben szereznek ismereteket – közölték.

Hozzátették, a továbbképzés az Országos Kórházi Főigazgatóság, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, továbbá a Debreceni Egyetem együttműködésében valósul meg. A képzés 2024. június 17. és 2024. július 12. között, 20 munkanapon, 60 tanóra elméleti képzést és 72 tanóra vezetői kompetenciafejlesztő tréninget jelent.

– A képzés helye a Belügyminisztérium rendészeti vezetőkiválasztási, vezetőképzési és továbbképzési főosztály remeteszőlősi telephelye, amely nyilvántartásba vett felnőttképzési intézmény. A tárca hangsúlyozta: a telephelyen  a Belügyminisztérium irányítása alá rendelt további kormányzati ágazatok vezetőkiválasztási eljárása is zajlik. 

A képzésen részt vevő jelöltek számára szállás biztosított, melynek igénybevétele nem kötelező

 – tájékoztattak. 

A tárca válaszából tehát egyértelműen következik, hogy senkit sem kényszerítenek a bentlakásra, ellentétben azzal, ami a baloldali sajtóban megjelent.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.