A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Átvette mandátumát az új Fővárosi Közgyűlés

Október 1-jén lép hivatalba a megválasztott testület.

2024. 06. 24. 20:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átadta a megbízóleveleket a Fővárosi Közgyűlés június 9-én megválasztott tagjainak Fazekas János, a Fővárosi Választási Bizottság elnöke a Városháza dísztermében – írja a Világgazdaság. A választási eljárásról szóló törvény alapján  június 17-én jogerőre emelkedett a Fővárosi Választási Bizottság fővárosi képviselők választásának eredményét megállapító határozata. Az új Fővárosi Közgyűlést 32 képviselő és a főpolgármester alkotja majd. A testület első csoportképéről lemaradt Baranyi Krisztina, Szentkirályi Alexandra és Karácsony Gergely főpolgármester is.

A jelenlegi közgyűlés tagjainak mandátuma szeptember 30-án jár le, míg a testület most megválasztott tagjainak megbízatása október 1-jén lép életbe.

A Fővárosi Közgyűlésben a Fidesz–KDNP színeiben tíz képviselő szerzett mandátumot: Böjthe Péter, Böröcz László, Havasi Zoltán, Janó-Veilandics Franciska, Radics Béla, Sára Botond, Sinkovics Krisztián Ádám, Szécsényi Dániel, Szentkirályi Alexandra és Varga Zsoltné Szalai Piroska.

Szintén tíz fővel alakíthat frakciót a Magyar Péter nevével fémjelzett Tisza Párt, az ő képviselőik: Barna Judit Annamária, Bovier György, Böröck-Gémes Szilvia, Gerzsenyi Gabriella, Kollár Kinga, Kulja András, Ordas Eszter, Lakos Eszter, Magyar Péter, Porcher Áron Somerville.

Alig hat főre csökkent a bukott kormányfő, Gyurcsány Ferenc vezette baloldali szövetség képviselőcsoportja, amely a Párbeszéd – Zöldek, a Demokratikus Koalíció és a Magyar Szocialista Párt összeborulásával született. A frakciót Barabás Richárd, Béres András, Déri Tibor, Karácsony Gergely főpolgármester, Szaniszló Sándor és Tüttő Kata alkotja.

Új frakció a Fővárosi Közgyűlésben a Vitézy Dáviddal Budapestért és az LMP összefogásával született képviselőcsoport, ahol Gál József, Szilágyi Anna Margit és Vitézy Dávid ül. Szintén újonnan került a testületbe a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, amely három tagot ad: Baranyi Krisztina, Döme Zsuzsanna és Kovács Gergely.

Borítókép: Az új Fővárosi Közgyűlés (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.