Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Bús Balázs: Kiss László polgármesternek le kell mondania az óbudai korrupciós botrány miatt!

A DK-s Kiss László nem lehet tovább a III. kerület polgármestere, miután a márciusban kirobbant korrupciós botrány elérte közvetlen helyettesét, valamin a kampányfőnökét is – írja Facebook-oldalán Bús Balázs fideszes politikus. Csütörtök reggel volt az óbudai alpolgármester és a békásmegyeri piacigazgatójának meghallgatása a Budai Központi Kerületi Bíróságon, ahol elrendelték a letartóztatásukat 30 napra. Még márciusban kezdték el a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai őrizetbe venni a gyanúsítottakat az óbudai önkormányzatot is érintő korrupciós ügyben. Két vallomás is arról szól, hogy Kiss Lászlónak is le kellett adni a korrupciós pénzekből.

2024. 06. 21. 21:41
Kiss László (j), Szabó Tímea, a kerület országgyűlési képviselője (k) és Karácsony Gergely (b) főpolgármester (Forrás: Bús Balázs FB-oldala)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letartóztatták a DK-s Kiss László polgármester első számú helyettesét, Czeglédy Gergőt és mellette a kampányfőnökét, Krébesz Dánielt is – írja Facebook-oldalán Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer korábbi polgármestere, hozzátéve:

Kiss László hallgat, ahogy március óta próbál a felelősség elől elmenekülni és a választások miatt a példátlan korrupciós botrányt az óbudaiak elől elhallgatni vagy eltussolni?

Bús Balázs szerint felelősséget kellene végre egyszer vállalnia a DK-s polgármesternek, ami az elmúlt öt évben nem sikerült.

A fideszes politikus szerint emellett vállalnia kellene a felelősséget a DK-nak, az MSZP-nek, a Párbeszéd – Zöldeknek, a Momentumnak, az LMP-nek és a Jobbiknak is, akik – mint ahogy Bús megfogalmazza – ezeket az embereket Óbudára szabadították.

És persze várjuk, hogy Karácsony Gergely főpolgármester is mondjon végre valamit a saját listájának az óbudai szereplőiről. Az az ő felelőssége!

– zárja sorait Bús Balázs.

Czeglédy Gergő a választási plakátján azt ígérte, hogy „Jövőt adunk Óbudának” (Forrás: Bús Balázs FB-oldala)

A főpolgármesteri választást mindössze 41 szavazattal elvesztő Vitézy Dávid közben azt írja a Facebook-oldalán az óbudai korrupciós botránnyal kapcsolatban:

Czeglédy Gergő tegnap óta (…) letartóztatásban van az óbudai önkormányzatot érintő korrupciós ügyek kapcsán, viszont változatlanul a BKK felügyelőbizottságának tagja Karácsony Gergely delegáltjaként. Vajon meddig lehet az előzetesből felügyelni a BKK törvényes működését?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.