Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Letartóztatták a korrupciós botrányba keveredett Czeglédy Gergőt, Óbuda baloldali alpolgármesterét + videó

A baloldali alpolgármester százmillió forintnyi kenőpénzt fogadhatott el.

2024. 06. 20. 17:30
Budapest, 2023. június 3.
Az 1906-ban épült Városháza, Polgármesteri Hivatal Óbudán a Fõ téren. Mellette jobbra a Szindbád Közösségi Iroda és Rendezvénytérnek is helyet adó lakóépület.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
Fotó: MTVA/Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letartóztatták a Czeglédy Gergőt, Óbuda alpolgármesterét, a baloldali összefogás politikusát, valamint azt az önkormányzati cégvezetőt, aki szintén érintett az óbudai korrupciós botrányban. A két letartóztatott korábban már őrizetben volt.

A Magyar Nemzet korábban többször is beszámolt a III. kerületi városházán zajló korrupciós ügyről. A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a folyamatban lévő nyomozásában eddig tíz embert gyanúsítottak meg minősített vesztegetés elkövetésével, és több helyszínen, köztük Budapest III. Kerület Óbuda–Békásmegyer Önkormányzatának épületében végeztek kutatást és lefoglalást, valamint hallgattak ki több személyt gyanúsítottként. A kihallgatott gyanúsítottak között volt a III. kerületi alpolgármester, Czeglédy Gergő és egy önkormányzati cég vezetője, akiket őrizetbe vettek.

A Magyar Nemzet megkeresésére a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője azt válaszolta, hogy – a KNYF indítványára – a bíróság 30 napra elrendelte mindkét őrizetben lévő gyanúsítottnak a letartóztatását.

Czeglédy egyébként a Demszky-érában a számos korrupciós botrányba keveredett Hagyó Miklós embere volt. Gyanús gazdagodását pedig a kampány alatt is szóvá tette többek között Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje.

A megalapozott gyanú szerint egy férfi – két, reklámtevékenységet folytató gazdasági társaság ügyvezetőjeként – cégei felhasználásával több mint százmillió forintot fizetett az alpolgármesternek azért, hogy hivatali helyzetét felhasználva közbenjárjon a reklámberendezések fennmaradásához, további reklámcélú használatához, illetve hasznosításához szükséges engedélyek és hozzájárulás megadása érdekében.

A vesztegetési pénz eredetének és céljának leplezése érdekében a reklámtevékenységet folytató cégek ügyvezetője fiktív szerződéseket kötött több, erre a célra létrehozott gazdasági társasággal. A cégek a színlelt szerződésekben írt szolgáltatást a valóságban nem teljesítették, azzal kapcsolatban nem végeztek semmilyen tevékenységet, az már a szerződések megkötésekor sem állt a felek szándékában.

Borítókép: Az óbudai városháza (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.