Dráma a Rábán, elviheti a mérgesi hidat a gigantikus mennyiségű uszadék

És egyelőre nem tudnak mit tenni.

Forrás: Kisalföld2024. 06. 21. 16:22
Fotó: HUSZAR GABOR/Kisalföld
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriási, soha nem látott mennyiségben torlódott össze a hordalék a mérgesi híd lábánál – adta hírül a Kisalföld. Hozzáfűzik, mindez jórészt fa, amiből több száz, de akár több ezer köbméternyi torlódott fel a folyón, a hídtól több száz méter távolságra. 

Miután a helyiek aggódnak a hídért, a portál megkérdezte Mérges polgármesterét, Balázs Vincét a hogyan továbbról, aki azt mondta, már jóval az árvíz előtt jelezte a problémát, a feltorlódott hordalék pedig immár nemcsak katasztrófalátványosság, hanem egyre ijesztőbb. 

 Nem vagyunk nyugodtak, de egyelőre semmit nem tehetünk

– fogalmazott és hozzáfűzte, hogy a község nem tud mit tenni, a híd ugyanis nem Mérgesé. Kiderült az is, hogy semmilyen írásos dokumentum nem található róla, illetve helyrajzi száma sincs az építménynek.

Emiatt vis maior kérelmet sem tudnak benyújtani. A hordalék eltávolításával az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóságot bízták meg, azonban a kialakult árvízi helyzetben nincs lehetőség és mód a munkát elvégezni. „Bízom benne, hogy a levonulása után minél előbb megoldódik a probléma” – jegyezte meg a polgármester. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.