Egy józsefvárosi hotel volt a főhadiszállása Bonnie és Clyde-nak, akik mindent elloptak, amit megláttak + videó

Pékségből, jógastúdióból loptak, de feltörtek néhány autót, és Budán is garázdálkodtak – olyanok voltak, mint a piros hetes.

Forrás: Police2024. 06. 05. 12:31
Berlin in the morning Az orosz nagykövetség előtt egy villogó lámpás rendőrautó halad el.
illusztráció Fotó: Jörg Carstensen Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Társasház liftjének megrongálása, hotel teraszáról az ottfelejtett laptoptáska ellopása, értékmegőrzők és tárolók feltörése, betörés pékségbe, jógastúdióba, autófeltörések. Február 18. óta több vagyon elleni bűncselekményt követett el egy férfi és egy nő Budapest V., VI. és VIII. kerületében – adta hírül a rendőrségi portál

A fővárosi nyomozók kamerafelvételek alapján azonosították, és május 24-én Budapest VI. kerületében, a Teréz körúton elfogtak egy 44 éves szlovák férfit, valamint 47 éves cseh állampolgárságú feleségét. Elfogásukkor is betöréshez használatos eszközök – csavarhúzók, feszítővas, harapófogók, zárfordító és elemlámpa – voltak náluk.

Mindkettejüket előállították az V. Kerületi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatásukon 

megtagadták a vallomástételt.

A nyomozók őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat, amit a bíróság május 26-án elrendelt. A házaspár egy VIII. kerületi hotelszobában lakott, az ott tartott kutatás során betöréshez és autófeltöréshez használatos további eszközöket találtak a rendőrök.

A nyomozás közben kiderült, hogy a pár márciusban Budára is „ellátogatott”; egy II. kerületi lakásba bementek az ablakon át, és közel hatmillió forint értékben loptak ruhákat, személyes tárgyakat.

A házastársak ellen az V. Kerületi Rendőrkapitányság lopás bűntett és más bűncselekmények miatt folytatja az eljárást.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.