Egyre nagyobb az árvíz a Dunán, több helyen szünetel a kompátkelés

Péntek reggeli forgalmi és közlekedési információk.

2024. 06. 07. 8:58
20200903 MN Budapest Dugó illusztráció Kőbanya Alsó, M3 bevezető szakasz Magyar Nemzet fotó:Mirkó István

20200903 BudapestM3 bevezető szakasz. Reggeli forgalom.Magyar Nemzet fotó: Mirkó István (MI)
Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az M15-ös autópályán a 8-as kilométernél, a Rajka felé vezető oldalon egy teherautó átszakította a külső szalagkorlátot, és az árokba csapódott. A külső sávot lezárták. A 7-es főúton, Balatonfenyves belterületén két személygépjármű összeütközött. A 155-ös kilométernél a forgalom félpályás útlezárás mellett, irányonként váltakozva halad. A 4-es főúton, Szajol térségében két személygépjármű összeütközött, a 104-es kilométernél a forgalom félpályán halad. A 76-os főúton, Zalaegerszeg térségében két személygépjármű összeütközött. Az 56-os kilométernél a forgalom félpályás forgalomkorlátozás mellett, váltakozó irányban halad.

Személyautóval ütközött egy busz Érd belterületén, a Törökbálinti és Folyondár utca kereszteződésénél. A rendőrség a forgalmat megállította, és más utakra tereli. A Bácsalmás és Tataháza közötti összekötő úton, a 3-as kilométernél két személyautó ütközött össze. A helyszínelés idejére az utat lezárták, kerülni Mátételke felé lehet.

Erősödik a forgalom a Budapest környéki utakon,

  • az M3-as autópálya főváros felé vezető oldalán az M0-s autóút csomópontjától,
  • a 10-es főúton a solymári körforgalomtól,
  • a 11-es főúton Leányfalu és Szentendre között,
  • a 31-es főúton Maglódnál, valamint
  • az 51-es főúton Dunaharaszti térségében.

A Dunán végigvonuló árhullám okozta magas vízállás miatt Neszmély és Dunaradvány között, valamint Visegrádnál is szünetel a kompátkelés – közölte az Útinform.

Az M3-as autópályán, a Budapest felé vezető oldalon lezárták a sztráda irányából a szilasi pihenőt, burkolatjavítási munkák miatt a 13-as és a 12-es kilométer között a forgalmat a belső sávba terelik. A pihenőhely továbbra is  üzemel, az M0-s autóútra áttérve, a Rákospalota–Fót csomóponton keresztül megközelíthető.

Az M6-os autópályán Dunaújváros térségében burkolatfelújítási munkák miatt új terelést építettek ki, lezárták a külső és a leállósávot a Budapest felé vezető oldalon. A 67-es kilométernél a Dunaújváros-észak csomópontot is lezárták a főváros irányába. A terelőútra táblák hívják fel a figyelmet.

 

Borítókép: Az M3 bevezető szakasza (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.