Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. június 25.
Lengyelország
Hollandia
18:002024. június 25.
Ausztria

Elfogták a patikust és a pornóproducert

Gyógyszerhamisítás, illegális potencianövelők és vesztegetés miatt is felelniük kell.

2024. 06. 12. 8:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Otthonában állították elő azt a budapesti patikatulajdonost, akit a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) feljelentése alapján múlt héten fogott el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI). Az ügynek összesen kilenc gyanúsítottja van.

A rendőrség felidézte, a KR NNI még tavaly ősszel rendelt el nyomozást, egy gyógyszerhamisítási ügyben, miután a NVSZ látókörébe került egy 60 éves budapesti gyógyszerész, aki információik szerint házilag állított elő Magyarországon forgalomból kivont potencianövelő szert, valamint a tulajdonában lévő gyógyszertárban vényköteles gyógyszereket árusított – felárral – az előírt orvosi vénnyel nem rendelkező vásárlók részére.

Az rendőrség közlése szerint az elmúlt hónapokban a hatóságok beszereztek minden olyan bizonyítékot, mely alátámasztotta a patikus titkos tevékenységét, és felderítették azokat is, akik az illegális tevékenységben még részt vettek.

Kiderült: a gyógyszerésznek több olyan visszatérő vevője van, akiknek a különböző gyógyászati készítményeket vény nélkül és emelt áron értékesíti. Ezeket a termékeket a patika készletéből eleinte selejtezésre szánva vette ki, majd később a gyógyszertár leltárkészletébe nem vezette fel, hanem külön leltárjegyzéket készített róluk.

A gyógyszerész emellett egy 39 éves budapesti ismerősének, aki felnőttfilmek gyártásával foglalkozik, készített olyan potencianövelő szereket, amelyeknek forgalmazását hazánkban megtiltották. Az oldatok csomagolása és címkézése nagyban hasonlított az eredetihez. A producer a termékeket a filmjeiben szereplő színészeknek értékesítette tovább.

Az illegális gyógyszer-kereskedelemben részt vett a patikus mellett a felesége és két alkalmazottja is. A gyógyszerész neje volt, hogy maga egyeztette le a vevőkkel a vényköteles termékek kiadását, és ismerősüknek a potencianövelő csomagolását és kiszállítását is. A két női gyógyszerész asszisztens főnökük utasítására végezte a szabálytalan gyógyszerkiadásokat, bár ebből hasznuk nem származott, csak az üzletvezetőnek.

Az elkövetők elfogására összehangolt akciót szerveztek, majd június 5-én hajnalban összesen tizenegy helyszínen csaptak le a rendőrök: négy férfit és két nőt fogtak el, a 60 éves gyógyszerészt, a 39 éves producert, a patikus feleségét és két alkalmazottját, valamint négy vevőt.

A házkutatások alkalmából számos bizonyítékot lefoglaltak és a vagyonvisszaszerzés érdekében több mint tízmillió forintot és valutát, egy luxusgépkocsit, valamint egy Belize-ben kiállított értékpapírt is lefoglaltak. Így összesen több mint 100 millió forintnak megfelelő vagyont vontak el.

A kilenc fő mindegyikét gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, majd a 60 és a 39 éves férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. A házaspárnak gyógyszerhamisítás, vesztegetés és teljesítményfokozó szerrel való visszaélés, míg a többieknek vesztegetés miatt kell felelniük.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.