Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Hollandia

Harminc éve elhagyatottan áll Magyarország legnagyobb szellemvárosa

Az egykori laktanya látott szebb napokat is.

Forrás: Ripost2024. 06. 30. 22:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Veszprém vármegyében fekvő Szentkirályszabadján található az ország legnagyobb szellemvárosa – írja a Ripost.

A területre látogató urbexes, Kripák Andrea a lapnak nyilatkozva elmondta, hogy számára milyen élmény volt megtekinteni az egykori szovjet laktanya maradványait.

Fotó: Ripost/Kripák Andrea

 

Az egykori szovjet laktanya közel harminc éve üresen áll, mióta 1990 márciusában a szovjet katonák kivonultak Magyarországról. Az épületszörnyetegben régen pezsgett az élet: mozi, színház, posta, kocsma – volt ott minden, mostanra viszont az urbexesek és a szellemvadászok Mekkája lett.

Fotó: Ripost/Kripák Andrea

Ablak nélküli épületek, graffitik, eldobott tűk, törmelékek és a hatalmas csend, amit néha madárcsicsergés tör csak meg. És persze az odatévedő kalandorok, akik borzongani szeretnének egy kicsit, vagy épp csak nosztalgiázni a misztikusnak tűnő, düledező falak között – így fest napjainkban az egykori laktanya.

Fotó: Ripost/Kripák Andrea

– Félelmetes volt – mondta a lapnak a helyszínre látogató Kripák Andrea. Felidézte: ahogy barátjával beljebb mentek az omladozó, szétlopott szellemvárosban, úgy szembesültek vele: itt a természet az úr.

Voltak sötétebb, nagyon sűrűn fával benőtt épületek is, ott azért picit félelmetes volt. Este biztos, hogy nem merészkedtem volna oda

– árulta el.

Borítókép: Szentkirályszabadja, elhagyatott szovjet laktanya (Fotó: Wikipédia/Random photos 1989)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.