Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Így téveszthették meg a szavazókat a főpolgármester-választáson

Újpestről bizonyíték is előkerült arról, hogy tudatos manipuláció történhetett.

2024. 06. 15. 15:15
Szentkirályi Alexandra szavazólap
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy István újpesti fideszes képviselő a közösségi oldalán ismertette, hogy a Gyurcsány Ferenc embere, Trippon Norbert által vezetett Újpesten hogyan tévesztették meg a választókat – írja az Origó.

Újpesten a választók tudatos megtévesztése történt, amit lehet joggal való visszaélésnek, de lehetne akár választási csalásnak is nevezni – mutatott rá Nagy István. – Újpesten június 7-én, azon a napon, amikor Szentkirályi Alexandra bejelentette, hogy visszalép a főpolgármester-jelöltségtől, a helyi választási iroda 192 darab vékony hegyű (0,38, 0,5 és 0,7 milliméter vonalvastagsággal író) golyóstollat vásárolt az Újpesti polgármesteri hivatal közelében található papír-írószer boltból. Azt ugye senki nem hiszi el, hogy az a munkavállaló, akit elküldtek a golyóstollakért, magától választotta ki a vékonyan fogó tollakat? – hívta fel a figyelmet Nagy István, aki a számlát is mellékelte bejegyzésében.

A golyóstollakkal hajszálvékony vonallal áthúzták, „törölték” a kiesett jelölt azonosító adatait a szavazólapról. A „törlés” után a jelölt sorszáma, a jelölt neve, a jelölő szervezet neve és logója ugyanolyan jól látható maradt, mint a „törlés” előtt

– mutatott rá a képviselő.

A gyengébben látó, de még az éles szemű szavazónak sem tűnhetett fel, hogy a hajszálvékony, alig látható, akár nyomdahibának is tetsző vonal itt a kiesett jelölt „törlését” jelenti, főleg akkor, ha nem hallott róla, hogy Szentkirályi Alexandra visszalépett a főpolgármester-jelöltségtől, esetleg a választópolgár automatikusan a Fidesz logóját kereste és jelölte meg mind az öt szavazólapon – áll a bejegyzésben.

Borítókép: Szavazólap (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.