Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Vitézy Dávid: Tisztán kell látni, türelemmel várjuk az eredményt

A főpolgármester-jelölt közösségi oldalán reagált a döntésre.

2024. 06. 12. 20:57
Vitézy Dávid szavaz
Forrás: Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Választási Bizottság ma esti ülésén tárgyalta Vitézy Dávid fellebbezését. Mint ahogyan korábban megírtuk, döntés született arról, hogy újraszámolják a főpolgármester-választáson az érvénytelennek minősített szavazólapokat. A bizottság tagjai több mint egyórás vita után tizenkét igen szavazattal, négy szavazat ellenében döntöttek az újraszámlálásról.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a fellebbezésemnek helyt adva ma este elrendelte az érvénytelen főpolgármesteri szavazólapok újraszámlálását az egész főváros területén. Nem tudhatjuk, hány tévesen érvénytelennek elkönyvelt, de valójában érvényes szavazat van, az újraszámlálás ezt tisztázhatja

– írja hivatalos közösségi oldalán Vitézy Dávid. 

A főpolgármester-jelölt a bejegyzésben úgy folytatja,

a következő napokban a Nemzeti Választási Iroda (NVI) munkatársai egyesével újra megszámolnak minden egyes leadott szavazatot, amit a szavazókörökben érvénytelennek nyilvánítottak. Korábbi nyilatkozataik alapján az NVI azt is vállalta, hogy az urnák felnyitása a sajtó nyilvánossága előtt történik majd.

Vitézy azt is hozzátette, a demokratikus választás alapja, hogy minden szavazatot meg kell számolni. 

Türelemmel várjuk az újraszámlálás eredményét, mely ilyen kis különbség és a mai sajtótájékoztatómon bemutatott körülmények mellett indokolt. Ahogy ma is elmondtam: amint a főpolgármester-választás jogerős eredménnyel zárul, azt el fogom fogadni, de ehhez először tisztán kell látni

– erősítette meg a főpolgármester-jelölt. 

Ahogy arról lapunk beszámolt, Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt a minap egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy az eredmények szorossága miatt az újraszámlálást elkerülhetetlennek tartja. Hozzátette: a szavazás lezárulta óta több ezer bejelentést kaptak a visszaélésekről.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.