Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Döntött az NVB: újraszámolják a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatait

A Nemzeti Választási Bizottság ma esti ülésén tárgyalta Vitézy Dávid fellebbezését.

2024. 06. 12. 20:20
szavazat számlálás választások
Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Választási Bizottság ma esti ülésén döntés született arról, hogy újraszámolják a főpolgármester választáson az érvénytelennek minősített szavazólapokat. A bizottság tagjai több mint egyórás vita után 12 igen szavazattal, négy szavazat ellenében döntöttek az újraszámlálásról.

Ahogy arról lapunk beszámolt, Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt a minap egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy az eredmények szorossága miatt az újraszámlálást elkerülhetetlennek tartja. Hozzátette: a szavazás lezárulta óta több ezer bejelentést kaptak a visszaélésekről.

Ha az érvénytelen szavazatok száma hetvenhatszorosa a két jelölt közötti különbségnek, akkor minden jogi eszközt meg kell ragadni annak érdekében, hogy legalább az érvénytelen szavazatokat újraszámolják

– emelte ki.

Több mint 200 szavazókörben történt érvénytelenné minősítés, így elkerülhetetlen, hogy az érvénytelen szavazatokat Budapest-szerte újraszámolják, én ezt fogom kezdeményezni a Nemzeti Választási Bizottságnál

– emelte ki Vitézy Dávid, majd felszólította a bizottságban ülő pártok delegáltjait, hogy támogassák a szavazatok újraszámlálásának elrendelését. A főpolgármester-jelölt ma 15.30 perckor adta át a választási bizottságnak a fellebbezését. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Teknős Miklós)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.