Laza pénteki házibulival indult az este, szombat reggelre tragédia lett belőle

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség négy emberrel szemben, akik Budapesten hoztak forgalomba drogot, egyikük nagy tételben árulta. Az általuk közvetített és más kábítószerektől egy fogyasztó önkívületi állapotban kioltotta az életét.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 06. 24. 11:49
Multiethnic,Group,Of,Friends,Saying,Cheers,And,Clinking,Beer,Bottles,házibuli
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádirat lényege szerint egy 48 éves férfi 2020–2021-ben különböző kábítószereket árult Budapesten, így marihuánát, MDMA-tartalmú ecstasy tablettákat, mefedront, amfetamint és LSD-t. A drogokat jellemzően egy III. kerületi pincében, illetve a XII. kerületi lakásában adta át – adta hírül az ügyészség. 

Még 2021. november 26-án egy társaság egy VIII. kerületi lakásban tartott házibulit, közben kábítószereket fogyasztottak. Egyikük korábban megkereste ismerősét, aki a 48 éves férfitól szerzett be LSD-t és ecstasyt. Az ügy további vádlottjai – egy nő és további két férfi – azok a személyek, akik részt vettek a forgalomba hozatalban.

A Józsefvárosban szórakozó társaság nemcsak az így beszerzett LSD-t, de más forrásból vett marihuánát is fogyasztott. Reggel az egyik férfi a kábítószerek hatására önkívületi állapotba került, megsebesítette magát, emiatt pár nappal később a kórházban meghalt.

A kábítószer-bűnözés elleni rendőrök elfogták a 48 éves férfit, lakásán kábítószert, több mint ötmillió forintot és a kábítószer adagolásához használatos eszközöket foglaltak le, valamint a társait is azonosították.

A Fővárosi Főügyészség a férfit jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmével, a társait pedig kábítószer forgalomba hozatalával vádolja, és velük szemben fegyház-, börtön- és pénzbüntetés kiszabását, valamint a lefoglalt kábítószer és pénz elkobzását is indítványozza.

A kereskedő férfi korábban letartóztatásban volt, jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.