Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Magyar Péter megint lebukott, letiltotta a Facebook az MCC diákját

Cáfolta a Tisza Párt alelnökének állítását egy MCC-s növendék.

2024. 06. 30. 19:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar Péter MCC-s diákokkal fotózkodott június 17-én a repülőtéren, majd a képet politikai lájkvadászatra használta fel. Bejegyzése után azonban a diákok tőrbe csalva érezhették magukat, és többen kommenteltek is a poszt alá – írja a Mandiner.

A fényképes bejegyzéséhez Magyar Péter azt írta, hogy az „MCC-s diákok szerint árad a Tisza”, ám mint később kiderült, ilyen politikai kiállásról szó sem volt abban a néhány percben, amikor összefutottak a reptéren.

„Az MCC-ben nincs politikai állásfoglalás és nem kritérium semmilyen körülmények között” – írta Magyar Péter bejegyzéséhez egy diák, hangsúlyozva: 

Mi nem mondtuk azt, amit állítasz.

„Ebben a posztban a leírt szavak a te gondolataid, amit a mi nevünkben, beleegyezésünk nélkül megosztottál közösségi oldaladon. Megértem, hogy az, hogy mi meghallgatjuk a másik oldalt is és nyitottak vagyunk a világban lévő kommunikációra, egy jó politikai fogás, de ennek a kiforgatása már túlmegy egy határon” – jelezte a diák.

Azóta az is kiderült, hogy hozzászólása után a képen lévő egyik diák Facebook-oldalát felfüggesztették, mivel annyi feljelentés érkezett a Tisza Párt vezetőjének híveitől.

„Mi, MCC-s diákok NEM a néppárti gyűlésre utaztunk, ahogyan azt Magyar Péter posztja és a baloldali sajtó állítja, hanem tanulmányi céllal, európai uniós intézmények kapcsán” – derült ki a hozzászólásból. „Nem egyeztünk bele, hogy ebből a »váratlan találkozásból« Facebook-bejegyzés készüljön a körülmények súlyos eltorzításával. Sajnos ma számunkra is bebizonyosodott, hogy MP bárkit felhasznál politikai célja érdekében. Mindenki azt látja, milyennek mutatja magát, s csak kevesen értik, milyen valójában” – írta a diák.

Ebből az látszik, hogy Magyar Péternek csak addig voltak jók az MCC-s diákok, amíg fényképet készíthetett velük. Ha már kritikus véleményt is írnak, akkor törlik a kommentjüket és felnyomják őket annál a Facebooknál, amelynek alkalmazottja egyébként a párt EP-képviselője.

A diák a Mandinernek elmondta, hogy korlátozták az oldalát, mert megsértette a közösségi irányelveket, majd pár napra rá feloldották ezt a korlátozást, visszakapta a profilját az összes korábbi bejegyzésével, kommentekkel, reakciókkal, de érdekes módon a Magyar Péter posztja alatt lévő hozzászólása továbbra sem látható. A diák azért is biztos benne, hogy a Magyar Péter oldalára írt kommentje miatt korlátozták, mert május eleje óta ez volt az egyetlen hozzászólás, amit a Facebookra írt.

Fotó: Mandiner

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.