Megalázta, megverte, majd kifosztotta két társa a 12 éves fiút egy focilabdáért

Egyikük 12 év alatti.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 06. 21. 12:09
Close,Up,Photo,Of,A,Soccer,Ball,Resting,On,The
illusztráció Fotó: Shuttertock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy 12 éves fiú és 12 év alatti társa még 2022. június 10-én, délután, egy XIX. kerületi focipályán odamentek egy másik fiúhoz, aki egyedül focizott – írja közleményében az ügyészség. Csatlakoztak hozzá, hogy együtt játsszanak, és amikor hozzájuk került a labda, azt elrúgták a pálya másik végébe, majd megkérdezték a fiút, hogy tud-e verekedni. 

Miután azt válaszolta, hogy ő nem verekedős típus, többször megpofozták. Ekkor szerette volna elhagyni a helyszínt, ezért elindult a labdája felé, azonban a 12 év alatti támadó megpróbálta őt többször is elgáncsolni. A megtámadott fiú végül fel tudta venni a labdáját, azt azonban az elkövetők kiütötték a kezéből, és ismét bántalmazni kezdték, majd a sértettet a földre térdepeltették. 

A két támadó végül a labdával együtt elindult, és azt a sértett kérésére sem adták vissza neki.

 A bántalmazott fiú nyolc napon belüli sérüléseket szenvedett.

Az igazságügyi szakértő megállapította, hogy az elkövetéskor a 12 éves vádlott beszámítható volt, és rendelkezett a bűncselekmény felismeréséhez szükséges belátási képességgel, a fiatalabb társa ugyanakkor – a törvény rendelkezése alapján – az életkora miatt nem büntethető.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség a 12 éves fiút rablás bűntettével vádolja, és vele szemben javítóintézeti nevelés elrendelését indítványozta a vádiratban.

A főügyészség felhívta a figyelmet arra, hogy a büntető törvénykönyv szerint egy fiatalkorúval szemben kiszabott büntetés vagy alkalmazott intézkedés célja elsősorban az, hogy a fiatalkorú helyes irányba fejlődjön, és a társadalom hasznos tagjává váljon, erre tekintettel az intézkedés vagy büntetés megválasztásakor a fiatalkorú nevelését és védelmét kell szem előtt tartani.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.