Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Szentkirályi Alexandra elárulta, kinek a döntése volt a visszalépés + videó

Arról is beszélt a Fidesz–KDNP listavezetője, hogyan látja a további teendőket.

2024. 06. 07. 22:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szentkirályi Alexandra a délelőtti nagy bejelentése után a Hír TV vendége volt, az adásban pedig részletesen kifejtette döntésének hátterét.

Ahogy a Magyar Nemzet megírta, Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje visszalépett a főpolgármesteri címért folyó harcból. Támogatóit arra kérte, hogy Vitézy Dávidra és a Fidesz–KDNP-listára szavazzanak vasárnap.

 

Többségben azok, akik változást akarnak Budapesten

Arra a kérdésre, hogy mennyire volt nehéz döntés visszalépni a főpolgármesteri címért folyó versenyből, Szentkirályi Alexandra elmondta: – A legfontosabb a kampány kezdete óta az volt, hogy a budapesti közélet a budapestiek érdekében történjen. Ami a legnagyobb probléma volt Budapesten szerintem az az, hogy Budapest Gyurcsány Ferenc fogságában van. Karácsony Gergely egész egyszerűen kiszolgáltatta Budapestet Gyurcsány Ferencnek. 

Szentkirályi Alexandra szerint karnyújtásnyira került a győzelem az elmúlt hónapok munkájának, kampányának köszönhetően, többségbe is kerültek azok az emberek, akik változást akarnak Budapesten,

de azt is látni kell, ha a változást hozni akaró szavazatok kétfelé oszlottak volna – Vitézy Dávid és közöttem –, akkor hiába maradtak volna kisebbségben a Karácsony–Gyurcsány párost akarók, akkor is azt eredményezte volna, hogy újrázhat a mostani főpolgármester.

A Fidesz–KDNP listavezetője hangsúlyozta: – Meg kellett hozni azt a döntést, hogy a szavazatok egy irányba menjenek, és ha ezek Vitézy Dávidra tudnak menni, akkor lezárható „ez a nagyon dicstelen időszak”.

Azzal, hogy lezárulhat végre a Gyurcsány–Karácsony-időszak a fővárosban, minden budapesti jól fog járni

– jelentette ki Szentkirályi Alexandra.

 

Orbán Viktor is reagált, Szentkirályi továbbra is Budapestért dolgozik

A miniszterelnök a Tv2 műsorában tért ki rá, hogy meghallgatta Szentkirályi Alexandrát, és úgy látta, hogy igaza van a helyzettel kapcsolatban, ezért a döntését elfogadta. Szentkirályi Alexandra felidézte: a döntését saját maga hozta meg azzal a tudattal, hogy nem hagyhatja cserben azokat a budapestieket, akik eddig neki szavaztak bizalmat. Itt kiemelte, hogy éppen ezért kérte arra minden támogatóját, hogy a főpolgármesteri szavazólapon Vitézy Dávidra, a listás szavazólapon pedig az általa vezetett Fidesz–KDNP-listára szavazzanak, ugyanis nagy szükség lesz egy nagyon erős és megkerülhetetlen Fidesz–KDNP-frakcióra majd a Fővárosi Közgyűlésben.

Szentkirályi Alexandra a továbbiakat úgy ítéli meg, hogy forrongó politikai időszak következik Budapesten, ezért a közgyűlésben való erős jelenlétet az egyik legfontosabb dolognak nevezte.

A Fővárosi Közgyűlésre mindig támaszkodnia kell az aktuális főpolgármesternek. Ha ebben nekünk komoly szavunk van, elegendő képviselőnk van, akkor megkerülhetetlen politikai erő leszünk, és ezt az erőt arra szeretném használni, hogy a budapestiek érdekeit érvényesítsem, bármilyen közgyűlés és bármilyen főpolgármester legyen ott

– mondta Szentkirályi Alexandra.

Borítókép: Szentkirályi Alexandra (Forrás: Hír TV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.