Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. június 25.
Lengyelország
Hollandia
18:002024. június 25.
Ausztria

Több tíz millió forintra pályázhatnak az önkormányzatok

Az ötezer fő alatti települések előnyben.

2024. 06. 12. 12:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már pályázhatnak a kistelepülések út-, híd-, járda- és kerékpárút építésére, felújítására a Magyar falu program keretében meghirdetett ötmilliárd forintos pályázatban. A Miniszterelnökség közlése szerint 

a programban az ötezer fő alatti kistelepülések számára írták ki az út-, híd-, járda- és kerékpárforgalmi létesítmény építési és felújítási pályázatát.

Jelezték, a felkészülési idő után a pályázatok benyújtására szerdától, azaz mától kezdve kizárólag elektronikus úton, a Magyar Államkincstár felületén keresztül van lehetőség július 12-ig. Felhívták a figyelmet arra, hogy az önkormányzatok a támogatást a tulajdonukban lévő utak, hidak, járdák építésére, felújítására és korszerűsítésére, valamint állami vagy önkormányzati tulajdonú járdák felújítására, vagy kerékpárforgalmi létesítmények kialakítására, fejlesztésére igényelhetik; egy pályázó kizárólag egy pályázatot nyújthat be.
 

A programban igényelhető maximális támogatási összeg út-, híd-, kerékpárforgalmi létesítmények építése vagy felújítása esetén 45 millió forint, járdák fejlesztésénél tízmillió forint.  

A beruházást a pályázati kiírás közzétételének napjától számított legfeljebb 18 hónap alatt, de legkésőbb 2025. november 13-ig el kell végezni.
Hangsúlyozták, a Magyar falu program egyik legfontosabb célja a kistelepülések közlekedési infrastruktúrájának fejlesztése. – A kormány a program keretében öt év alatt a jelenlegi pályázati kiírással együtt több mint 370 milliárd forinttal támogatja a biztonságos mellékutak, jó minőségű utcák és járdák építését szerte az országban – közöle a Miniszterelnökség.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.