Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Újabb furcsaságok derültek ki a főpolgármester-választásról

A szavazólapról való kihúzás módja érdemben befolyásolhatta a leadott főpolgármesteri szavazatokat.

2024. 06. 11. 17:39
szavazat számlálás választások
Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mérnök vagyok és közgazdász. Látva a számokat, hogy a budapesti átlaghoz képest Újpesten másfélszer annyi az érvénytelen szavazat, akkor logikusan felmerül a kérdés, és fel is kell tenni, hogy ez hogyan lehet? – írta közösségi oldalán Wintermantel Zsolt.

Már a választás napján bemutattam, hogy nálunk, alig látható módon, félig kifogyó tűfilcekkel húzták ki Szentkirályi Alexandra nevét a szavazólapon, pedig máshol találtak rá jó és hatékony megoldást. A szavazóköri delegáltjaink tömegesen számoltak be arról, hogy nagyon sok olyan szavazólap volt, ahol csak Szentkirályi Alexandra volt beikszelve, ami érvénytelen szavazat

– emelte ki a politikus, majd hozzátette: ki kell jelenteni, hogy a szavazólapról való kihúzás módja érdemben befolyásolta az Újpesten leadott főpolgármesteri szavazatokat.

– Közfeladatot ellátó, köztisztviselői esküt tevő személyeknek kötelességük, hogy mindenkor a jogszabályoknak megfelelően és a jóhiszemű joggyakorlás elve mentén végezzék a dolgukat

– tette hozzá Wintermantel. Szerinte azok, akik úgy döntöttek, vagy azok, akik a döntéshozóknak azt javasolták, hogy a szavazólapról való kihúzásnak ezt a módját válasszák, felelősségük van abban, hogy Újpesten másfélszer annyi az érvénytelen szavazat.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.