Éjszaka több brutális baleset is történt az M1-esen, köztük halálos kimenetelű is

Helyzetjelentés az utakról csütörtök reggel.

Forrás: MTI, Útinform, Police.hu2024. 07. 18. 7:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halálos baleset történt Hegyeshalom térségében az éjszaka folyám derült ki a rendőrség közleményéből – olvasható a police-hu-n.

Az M1-es autópálya 162-es kilométerszelvényében 2024. július 18-án 0 óra 10 perc körül egy gépjármű az úton kiépített terelésre ráhajtott, majd árokba csapódott. A műszaki mentés és a szemle idejére a rendőrök az autópálya mindkét irányába tartó útvonal egy-egy sávját lezárták, amelyet azóta már a hatóságok feloldottak.

Pár órával korábban, valamivel este 11 óra előtt kilenc autó karambolozott, erről az MTI adott ki közleményt:  Kilenc személygépkocsi karambolozott Bicskénél, az M1-es autópálya 34-es kilométerszelvényénél, Budapest irányába. Az érintett szakaszon egy sávon haladt a forgalom - közölte a katasztrófavédelem szerda este az MTI-vel. Az eset során a bicskei önkormányzati tűzoltók végeztek a műszaki mentést, a helyszínen dolgoztak a társhatóságok is, sérültekről a katasztrófavédelem egyelőre nem adott tájékoztatást.

 

Több autópályán és útszakaszon is torlódik a forgalom

Baleset történt az M3-as autópályán, a főváros irányába, a Horti pihenőhely után. A 60-as km-nél sávzárásra kell számítani – írta az Útinform.

  • A magyar-román határszakaszon, az M43-as autópályán, a Csanádpalota határállomás előtt, az erős forgalom miatt a kilépő kamionsor meghaladta a 3 km-t.
  • Pest vármegyében, a 2101-es jelű Dunakeszi-Gödöllő összekötő úton, Mogyoród belterületén a 10 km-nél a kimosódott rézsű miatt beszakadt a burkolat. Az érintett szakaszon félpályás korlátozás van érvényben.
  • A 25-ös főúton, Eger és Szarvaskő között burkolatot újítanak fel, a 19-es és 27-es km között több szakaszon a fél útpályát lezárták.

 

Kezdődik a Magyar Nagydíj, erős forgalomra kell számítani

Ezen a hétvégén rendezik a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjat Mogyoródon, a Hungaroringen. Emiatt már csütörtöktől erősebb járműmozgásra kell készülni az M3-as autópályán Mogyoród térségében mindkét irányból, valamint a 3-as főúton Kerepes környékén is! Fontos tudnivaló, hogy a fővárosból kifelé haladva az M3-as autópályán a 13-as és 18-as km között a leállósávot csak a VIP vendégek használhatják – közölték az oldalon.

A nagyközönség a versenypályát a 19-es és 23-as km-nél lévő kihajtón keresztül lehetséges megközelíteni. A hétvége során Mogyoród és Kerepes térségében jelentősebb torlódásokra, esetenként rendőri irányításra kell számítani, valamint Mogyoródon jelentősen megnövekedett gyalogosforgalom is várható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.