A nehezén már túl vagyunk, ám pusztító viharok jöhetnek, kiadták a riasztást + videó

Néhány fokkal csökken ma már a csúcshőmérséklet.

2024. 07. 18. 6:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A több hete tartó kánikula után szerdán néhány fokkal csökken a csúcshőmérséklet, de még így is 37 fokig melegszik az idő, a nyugati oszágrészben lesz hűvösebb, az Alföld déli részén a melegebb. A HungaroMet tájékoztatása szerint délelőtt napos idő várható, csak egy-egy gomolyfelhő enyhít a tűző nap erején, ám ezek a felhők okozhat bőven meglepetést.

Ma már néhány fokkal hűvösebb lesz, de még így is forró lesz a levegő Forrás: HungaroMet

Kiadták a riasztást, zivatarok és jég is lehet

A délelőtt főképp délkeleten alakulhat ki egy-egy zivatar, majd napközben főként a középső országrészben valamint az északi, északkeleti térségében alakulhat ki helyenként zivatar, amelyet erős, viharos szél, apróbb szemű jég, és felhőszakadás kísérhet.

Az északi, északkeleti irányú szelet a Dunántúl északi, északnyugati részén és keleten továbbra is nagy területen kísérhetik élénk, északkeleten erős lökések. 

Szerda estére a legtöbb helyen kiderül az ég, ugyanakkor a Dunántúlon ismételten képződhetnek gomolyfelhők, amelyből főleg az éjszaka második felében, és elsősorban a Dél-Dunántúlon néhány zápor, esetleg zivatar kialakulhat. Az északias szél többnyire mérsékelt marad, csak néhány helyen lehet élénk.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 18 és 23 fok között alakul, de a szélvédettebb északi völgyekben 15, 17 fok is lehet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.