Elárulta az NNGYK, milyen alacsonyra hűtsük le a levegőt a lakásban 40 fokban + fotó

Meg fog lepődni.

Forrás: facebook2024. 07. 12. 16:08
Content,Young,Woman,Lounges,On,A,Sofa,,Holding,A,Remote
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon meleg lesz a hétvégén is, ezért kiemelten fontos, hogy figyeljünk magunkra és egymásra, hiszen a hőguta könnyen kialakul és nagyon veszélyes – hívja fel a figyelmet a közösségi oldalán a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK).  

Arra is rávilágítanak, hogy kánikulában a szokásosnál nagyobb mennyiségű vízre van szüksége a szervezetnek, ezért a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot, lehetőség szerint vizet. A déli órákban ne tartózkodjanak a tűző napon. Arra intenek továbbá, hogy akik a hétvégét a vízparton töltik, kerüljék a déli órákban a napozást. Mielőtt a vízbe mennének hűtsék le magukat, illetve felhevült testtel semmiképpen ne ugorjanak a vízbe. 

Kiemelték továbbá, hogy ajánlatos naponta több órát légkondicionált, hűtött helyiségben tartózkodni. Akinek van légkondicionáló berendezése, időnként kapcsolja be, 

de a hőmérsékletet ne állítsa 27 foknál hűvösebbre.

A ventilátort szintén szakaszosan kell üzemeltetni. Fontos tudni, hogy a lapátok csak a belső meleg levegőt forgatják, ami kiszárítja a szervezetet, ezért még több folyadékot kell fogyasztani.

Az autóval közlekedőket különös óvatosságra intették, rájuk is kedvezőtlen hatással lehet a nagy meleg. Még néhány percre se hagyják a gyermekeket, házi kedvenceket a parkoló autóban! Ha bárki napon álló autóban hagyott gyermeket vagy háziállatot lát, azonnal hívja a 112-es segélyhívó számot!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.