Mától a túlélésért küzd a szervezetünk a meteogyógyász szerint

Nem vicc, amit mostanában hoz majd az időjárás.

Forrás: Egészségkalauz2024. 07. 12. 14:20
Budapest, 2023. június 20.
Egy férfi napfürdõzik a belvárosi Szabadság téren 2023. június 20-án. Június 21. nulla órától június 23. éjfélig másodfokú hõségriasztást rendel el az ország egész területére az országos tisztifõorvos.
illusztráció Fotó: MTI/Balogh Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokan értek már a tűrőképességük határára az egyre erősödő hőhullámban – írja az Egészségklinika a Meteo Klinika tájékoztatása alapján.

Dr. Pintér Ferenc meteogyógyász a videóban arra int, hogy mindenki vegye nagyon komolyan a kialakult humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetet, ugyanis egy hétig folyamatosan számítanunk kell 40-41 Celsius-fokos hőmérsékletekre, elsősorban a déli országrészben, miközben már az eddigi, ennél alacsonyabb hőmérséklet miatt is sokan kerültek a hőségtűrésük határára.

Hozzáfűzi, az egyre extrémebb igénybevételt, a kialvatlanságot egyre kevésbé bírja a keringési rendszerünk, továbbá kimerülnek az ásványianyag-raktáraink, amint mi magunk is, miközben az éjszakák sem hoznak felfrissülést. Kiemelte továbbá, egyre gyakrabban jelentkezhetnek hőgörcsök, hőkifáradás, és az 

életveszélyes hőgutára is figyelnünk kell.

Hangsúlyozta továbbá, hogy meg kell oldanunk minden eszközzel a folyamatos hőterhelés megszakítását, próbáljunk klimatizált helyen tartózkodni minél tovább, hűtsük magunkat hideg vízben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.