Élő közvetítés
Portugália
ÉLŐ
Franciaország

Felgyújtotta a háromszintes kilátót az éj leple alatt, porrá égett

Az Encsi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen rongálás bűntette miatt, aki a szomszédos település fa szerkezetű turistakilátóját felgyújtotta.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 07. 03. 12:51
Idyllic,Panoramic,View,Over,The,Landscape,At,Lake,Balaton,,Hungary,
illusztráció Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádirat szerint a borsodi vádlott még tavaly március elején, egy éjszaka a barátnőjével elment a szomszédos falu turistakilátójához. A kijelölt tűzrakó helyen száraz gallyakat gyűjtött és tüzet gyújtott. 

Egy égő fadarabbal a háromszintes fa szerkezetű turista kilátó lábazatát meggyújtotta, majd elhagyta a helyszínt. A tűz továbbterjedt a felépítményre, a kilátó kidőlt és a földön égve jelentős részben megsemmisült, teljesen használhatatlanná vált. A tüzet a helyszínre érkező katasztrófavédelem munkatársai oltották el.

A vádlott csaknem hétmillió forint kárt okozott. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.