Élő közvetítés
Portugália
ÉLŐ
Franciaország

Pálinka miatt tört ki a családi botrány, majdnem halállal végződött az eset

Jókor érkeztek a mentők.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 07. 03. 12:13
Close-up,Of,A,Bottle,With,Rakija,Or,Brandy,,Drops,Of,pálinka,alkohol
illusztráció Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy asszony dühében egy konyhakéssel megszúrta az élettársát, az eset halállal is végződhetett volna, ha az orvosi segítség nem érkezik meg jókor. A vádirat szerint az élettársak Mikepércsen éltek, a férfi rendszeresen italozott, emiatt és szűkös anyagi körülményeik miatt gyakran veszekedtek – adta hírül az ügyészség. 

Tavaly október 22-én történt, hogy már reggel mindketten szeszes italt fogyasztottak, majd délután köztük az udvaron vita támadt. A sértett számonkérte az asszonytól azt, hogy a délelőtt kapott pénzből miért nem vett pálinkát. A vita veszekedéssé fajult, a vádlott feldühödött, bement a konyhába, kihozott egy kést, majd odaszaladt a sértetthez és őt álló helyzetben erőteljesen hasba szúrta.

Az asszony látva az élettársa sérülését, azonnal értesítette a mentőket. A sértett a szúrás következtében közvetlen életveszélyes állapotban volt és életét a gyors orvosi ellátás mentette meg.

A jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló nő ellen a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban mértékes indítványként azt rögzítette, hogy a törvényi feltételek fennállása esetén a törvényszék a vádlottat három év hat hónap börtönbüntetésre ítélje és négy évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.