Gyurcsány semmiből sem tanul, még többet akar magából

A DK-vezér az elmondása szerint pokolian jól szolgálja Magyarországot.

2024. 07. 16. 22:47
BARKÓCZI Balázs; GYURCSÁNY Ferenc
Gyurcsány Ferenc (Fotó: MTI/Purger Tamás)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dobrev Klárát most kivonják Brüsszelbe a belpolitikából, itthon azonban ezzel párhuzamosan sokkal több Gyurcsányt fogunk kapni, mint az elmúlt években – mondta Gyurcsány Ferenc a Telexnek adott interjújában. A június 9-i újabb hatalmas baloldali bukás ellenére a DK vezére most újfent megerősítette, hogy továbbra sem hajlandó lemondani a pártelnöki tisztségről és eltűnni a közéletből.

GYURCSÁNY Ferenc
Gyurcsány Ferenc. Fotó: MTI/Purger Tamás

A DK elnöke elmondása szerint a pártjának nincsen sajtója, például a Nyugati Fényt sem tartja annak. Gyurcsány a magyarázkodásában azonban újra a közmédiát támadta, mondván, az Orbán-kormányok alatt rendkívül elfogult a kormánypártok irányában. A bukott miniszterelnök elmondása szerint a 2004–2009 közötti kormányzása alatt nem befolyásolta a közmédia működését, például a balliberális irányultságú Napkelte propagandaműsor közmédia csatornáin történő futtatásával sem. A DK vezére mindezek után még a balliberális 444-et is támadta, és az Indexbe is belemart.

Az interjúban szóba került az is, hogy Gyurcsány szerint 2018-ban a Fidesz–KDNP azért aratott újabb kétharmados győzelmet, mert többek között az akkor még LMP-s Hadházi Ákos és Szél Bernadett nem léptek vissza az esélyesebb balliberális jelöltek javára.

A bukott balliberális miniszterelnök az interjúban megismételte, hogy a DK négyszázezer szavazója nélkül továbbra sem lesz kormányváltás.

A pártelnök egyúttal megüzente a Gyurcsány-kritikus ellenzékieknek:

Magyarországnak ti vagytok a problémái, akik folyamatosan gyurcsányoztok!

Gyurcsány Ferenc odaszúrt a Tisza Párt alelnökének is, mivel elmondása szerint Magyar Péter még egy főosztályt sem vezetett, csak abban tehetséges, hogy az elmúlt hónapokban jól szónokolt eddig. A DK vezérének a Tisza Párt szavazóival vitája van, azonban nem zárja ki, hogy ha együttműködnek majd az ellenzéki pártok, akkor 2026-ban támogassa Magyar Pétert.

Az interjúban szóba került, hogy Gyurcsány Ferenc idén már 63 éves, de még mindig nem akarja abbahagyni a politizálást. A DK vezére az önmeghatározása szerint pokolian jól szolgálja Magyarországot, de már nem ágaskodik az ambíciója, hogy újra kormányfő legyen.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: MTI/Purger Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.