Elnémult Gyurcsányék szócsöve

A választások óta nem jelentkezett a DK TV.

2024. 07. 06. 9:11
Gyurcsány sajttájt tart Szentkirályi visszalépéséről
Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hónappal ezelőtt, még az EP- és önkormányzati választások előtt jelentkezett utoljára műsorral a DK TV. Úgy tűnik, Gyurcsányék szócsöve a számukra katasztrofális eredményt hozó választások után teljesen elnémult. A YouTube felületén működő televízió (eddigi?) utolsó adásában, amelyet június 5-én töltöttek fel, Dobrev Klárát faggatják arról, hogyan lehet összeegyeztetni a családi életet a munkával. A DK-s EP-képviselő ebben a műsorban a legféltettebb titkait is megosztja a nagyérdeművel. 

Dobrev Klára egyébként listavezetőként még túlélte a súlyos bukást, a következő öt évben is az Európai Parlament tagja lesz, Molnár Csabával együtt. Rosszabbul járt viszont Vadai Ágnes, aki a harmadik helyen szerepelt a közös listán, amelyről egyébként egyetlen MSZP-s vagy párbeszédes politikus sem jutott ki Brüsszelbe. Emlékeztetőül, a DK–MSZP–Párbeszéd lista a szavazatok nyolc százalékát kapta meg június 9-én. 

A jelek arra utalnak, hogy Gyurcsányék a súlyos vereséget még nem heverték ki. A DK elnöke nemrégiben káromkodva szidta egy interjúban Magyar Pétert és Bajnai Gordont is. Gyurcsány annyit azért rögzített, hogy nem fog lemondani a pártelnökségről, szerinte ez a mostani a DK legerősebb csapata, és ha lesznek is változtatások a párt politikájában, azokat nem fogják bejelenteni, hanem majd a választóknak kell érzékelniük. A volt miniszterelnök a fent idézett interjúban azt is elmagyarázta, hogy büszkének kéne lennünk arra, hogy ilyen párt létezik, mint a DK, attól függetlenül, hogy háromszáz vagy kétmillió ember támogatja. 

A DK TV-vel kapcsolatban egyébként nem tett bejelentést, de az internetezőknek egyelőre be kell érniük a korábbi részekkel. Ebben a műsorban például már megéreztek valamit a közelgő vészből, veszélyes ráindulásokról is szó volt: 

Borítókép: Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatót tart, még a kampányban. Fotó: Facebook

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.