Itt a magyarázat, ezért késnek a vonatok a rettentő nagy hőségben

A MÁV szakemberei éjjel-nappal készenlétben állnak, hogy elhárítsák a hibákat.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei hírportál2024. 07. 11. 10:57
Fotó: Róka László
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gázolás, forgalmi ok, csatlakozásra várás, műszaki hiba – számos oka lehet annak, ha késik a vonatunk egy átlagos, szürke hétköznapon. Azonban akik napi szinten utaznak Magyarországon vasúttal, azoknak feltűnhetett: a füllesztő nyári meleg beköszöntével, arányaiban jelentősen megnőtt a késések száma az év többi időszakához képest. 

A boon.hu megkereste a MÁV-ot, hogy a nem mindennapi hőség adhat-e okot a megnövekedett menetidőre, várakozási időre. A vasúttársaság válaszában rámutatott: a magas sínhőmérséklet – 50-60 Celsius-fok között – a pálya egyes szerkezeti elemeiben maradandó alakváltozásokat okozhat, tehát lényebében megolvadnak a sínek, annyira meleg van. 

Amennyiben ennek előjelei mutatkoznak, a vasúttársaság a biztonságos vonatközlekedtetés érdekében sebességkorlátozást vezethet be

– magyarázták, majd hozzátették: a szakemberek éjjel-nappal készenlétben vannak, amennyiben azonnali beavatkozásra van szükség, el tudják végezni azt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.