Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Megszólaltak a hétfőn a Tiszába fulladt fiatal pár ismerősei

A pár és egy idősebb férfi holttestét kedden találták meg a kutatócsapatok.

Forrás: Bors2024. 07. 03. 20:10
Dunaújváros, 2019. június 7.
Speciálisan kiképzett személykeresõ kutya segítségével keresik a Hableány turistahajó május 29-én történt balesetének áldozatait Dunaújváros térségében 2019. június 7-én. A kutatásban a szolnoki Életjel Mentõcsoport és a Miskolci Speciális Felderítõ- és Mentõcsoport kutyái mellett a Szegedi Vízimentõ és Tûzoltó Szakszolgálat, a Folyami Katasztrófavédelem és Speciális Mentõegyesület tagjai, valamint dél-koreai szakemberek is részt vesznek. A Hableány május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Azóta további tizenkét áldozat, köztük a Hableány matrózának holttestét találták meg és azonosították.
MTI/Mohai Balázs
Fotó: MTI/Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszólaltak a hétfőn a Tiszába fulladt három ember ismerősei. A hétfői tragédiában egy fiatal pár és egy idősebb férfi vesztette az életét. Az egyik helyi férfi szerint a fiatal párnak több idő járt volna.

Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, a három ember hétfőn tűnt el fürdőzés közben. Személyes holmijukat, valamint egyikük kutyáját járókelők találták meg, ők értesítették a rendőrséget. A kutatásban a vármegyei rendőrök mellett a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság, a katasztrófavédelem és társszervek, köztük speciális mentők és búvárok vettek részt. Az 50 éves férfi, a 17 éves fiú és a 16 éves lány holttestét végül kedden megtalálták.

Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére elmondta, hogy bűncselekmény gyanúja nem merült fel, a hatóság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a történteket.

A két fiatal, tragikus sorsú szerelmes családja és barátai összetörtek, képtelenek feldolgozni, hogy Evelin és Dávid nincsenek többé – írja a Bors

Nem tudom elhinni, hogy nincsen többé, még csak 17 éves volt, nem is élt. Most, szeptemberben lett volna 18 éves. Soha nem fogom őt elfelejteni, amíg csak élt

– mondta a fiú egyik ismerőse.

– A portál úgy tudja, hogy a fiatalok februártól alkotottak egy párt, azóta elválaszthatatlanok voltak.

Az utolsó pillanatig együtt voltak. Sokkal több idő járt volna mindkettőjüknek, jó gyerekek voltak

– mondta egy helyi férfi. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.