Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Megszüntették a nyomozást az LMBTQ-aktivista B. Zsolt ügyében

Már nem nyomoz a rendőrség B. Zsolt LMBTQ-aktivista ügyében, aki állítása szerint egy 15 éves diákjával is kapcsolatba került. Az eljárás során ugyanakkor kiderült, hogy a közösségi médiában megosztott videóiban össze-vissza hazudozott, ráadásul a lefoglalt elektronikus eszközein sem találtak bűncselekményre utaló nyomot.

2024. 07. 01. 18:21
Forrás: Faceook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszüntette a gyermekpornográfia gyanújával zajló eljárást a rendőrség, amit a hírhedtté vált pedagógiai asszisztens, B. Zsolt ügyében indított a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) – közölte megkeresésünkre az ORFK kommunikációs osztálya.

Mint írták, „a nyomozás során ugyanis megállapítást nyert, hogy a 39 éves férfi által egy közösségi oldalon posztolt videóban lévő információk nem fedik a valóságot, és az eljárás során végrehajtott nyomozati cselekmények sem állapították meg bűncselekmény elkövetését“.  

Ismert, a Krúdy Gyula Angol–Magyar Két Tanítási nyelvű Általános Iskolában dolgozó férfi egy 15 éves diákkal folytatott viszonyról és több botrányos dologról is beszélt a videójában. A pedagógiai asszisztenst azóta felfüggesztették a munkahelyén. Az ügyben Tényi István is feljelentést tett.

Tényi indokolásában kitért rá, hogy a pedagógiai asszisztens 2018-ban, a Budapest Pride egyik rendezvényén számolt be arról, hogy ő hogyan intézi a rábízott gyermekek szexuális nevelését. 

 

B. Zsolt egyebek közt elmondta: 

volt egy dolgunk, amit meg kellett csinálni, és amellett éltük a magánéletünket.

A férfi 2018-ban a nyilvánosan fellelhető információk szerint éppen a VIII. kerületi Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola pedagógiai asszisztense volt. Az iskola honlapja és akkori saját bevallása szerint 5–7. évfolyamosoknak tartott médiaszakkört. A négy és fél évvel ezelőtti rendezvényen egy általa tartott kapolcsi nyári médiatáborról a következőket mondta: 

„nem korlátoztam a szexuális szabadságukat. […] Esténként… vagyis nappal forgattunk, megvágtuk az anyagot, majd a nap hátralévő részében... khhmm... azt csináltunk, amit akartunk” – állt a feljelentésben, amely arra is kitért, hogy a pedagógiai asszisztens rendszeresen többes szám első személyben beszélt a szexualitás kapcsán, magáról és a rábízott gyermekekről: „forgattunk”, „csináltunk”, „akartunk”, „éltük a magánéletünket”.

Az ügyben házkutatást is tartott a botrány kezdetén a rendőrség az LMBTQ-aktivista férfi otthonában, ahonnan különböző adathordozókat, telefont és számítógépet vittek el. 

 

Ám ezek szerint az eszközökön nem találtak bűncselekményekre utaló nyomokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.