időjárás 25°C Eufrozina , Kende 2023. szeptember 25.
logo

Milyen következménye lesz a budapesti pedagógiai asszisztens botrányának?

Munkatársunktól
Forrás: MTI
2023.03.10. 08:15 2023.03.10. 08:58
Milyen következménye lesz a budapesti pedagógiai asszisztens botrányának?

Nem csitulnak az indulatok a pedofil botrányok kapcsán – hangzott el a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című az M1 és a Híradó.hu közös csütörtöki hírháttérműsorában, amelynek Schittl Eszter, a CitizenGO kampányigazgatója, Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója, Békés Bence publicista és Deák Dániel, a Corvinus kutatóprofesszora volt a vendége.

A Híradó.hu tudósítása szerint műsor résztvevői a többi között arra keresték a választ, hogy milyen következménye lesz a budapesti pedagógiai asszisztens botrányának, aki tizenöt éves fiúszeretőjével büszkélkedett. Schittl Eszter elmondta: abban bízik, hogy az ügy arra lesz precedens, hogy ezt Magyarországon nem lehet következmények nélkül megtenni – olvasható a cikkben, amely szerint a CitizenGo kampányigazgatója hozzátette: örvendetes, hogy azóta törvénymódosításról lehet hallani

A cikk alapján Kovács István szerint egy ideje már zajlik egy vita Magyarországon a gyermekvédelemről, ami arra világít rá, hogy az elmúlt években túl messzire ment az a szexuális szabadosság, amelynek gyökerei a hatvanas évekbe vezetnek vissza. 

Az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a hatvanas években már arról írogattak francia értelmiségiek, hogy a gyerekek szexualizálása „milyen csodálatos folyamat” – olvasható a tudósításban. 

A Híradó.hu szerint Kovács István elárulta: attól tart, hogy a mostani eset nem egyedi. Mint mondta, nagyon fél attól, hogy más hasonló történetek is napvilágra fognak kerülni. Mint ismert, a szóban forgó pedagógiai asszisztens azt mondta egy nyilvános videójában, hogy a TASZ és az Amnesty International fogja képviselni őt, ha pert indít. Lánczi tamás arról kérdezte beszélgetőpartnereit: miért lehet, hogy ezeket a gyakran Soros-szervezeteknek aposztrofált társaságokat fenyegetésként használta. 

Meg kell védeni a gyermekeket

Az NMHH bebizonyítaná, hogy a Való világ azért vonult ki a magyar joghatóság alól, mert el akarja kerülni a hazai jogkövetkezményeket.

Békés Bence publicista erre úgy reagált, hogy „talán látja a gyakorlatot” – derült ki a cikkből, amely szerint a publicista, aki korábban a TASZ aktivistája volt, kijelentette: 

tapasztalata szerint az intézmények félnek az említett szervezetektől. Hozzátette: van is mitől félni, ha az ember látja a gyakorlatot. 

Azt, hogy az olyan Magyarország elleni nemzetközi támadásokban, mint például a Sargentini-jelentés, a hazánkat támadók olyan szervezeteknek, mint a TASZ vagy az Amnesty International, a véleményére támaszkodnak – idézte a publicistát a Híradó.hu cikke. Deák Dániel a cikk szerint az ügy kapcsán úgy fogalmazott: „a legvisszataszítóbbnak azt találom, hogy ez az ember nyilvánvalóan akarva, vagy akaratlanul egy függőségi helyzetet használt ki”.

Mint ismert, a pedagógiai asszisztens egy mindenki által elérhető videóban lényegében kérkedett azzal, hogy egy 15 éves diák a szeretője, majd meg is indokolta, hogy szerinte ez miért nem kifogásolható. A pedagógiai asszisztens ezen maga is dicsekedett azzal, hogy az LMBTQ-aktivisták szokása szerint előszeretettel beszélgetett kiskorúakkal szexualitást érintő témákról, s azzal is, hogy ezen „beszélgetések” révén tudja a kiskorú gyerekekről, hogy van közöttük „néhány öntudatra ébredő transz, nembináris és biszexuális” is. B. Zsolt emellett gyomorforgató tartalmú, erősen korhatáros videókat is közzétett korábban. 

(A borítókép forrása: Facebook)

Iskolai szexbotrány

Vizsgálatot indított a köznevelési és szakképzési intézményekben az ombudsman

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.