Az iskolai mobilhasználat szabályozása a diákok gyorsabban és hatékonyabban tanulását segíti + videó

Az új szabályozásról egyeztetett a Belügyminisztérium.

Forrás: Hír TV2024. 08. 07. 21:39
telefon
Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A diákok akkor sem tudnak figyelni az órán leadott tananyagra, ha a telefonjuk kikapcsolva a táskájukban van – mondta Hal Melinda szakpszichológus a Hír TV híradójának. Éppen ezért a Belügyminisztérium az iskolai mobilhasználat szabályairól egyeztetett a szakmával. 

A tervezet szerint minden intézménynek szabályoznia kell az okostelefonok használatát,

de az iskola dönti el, hogy ezt hogyan alkalmazza. Az új szabályokra azért van szükség, mert egyre több hazai kutatás is azt mutatja, hogy az iskolai mobilhasználat rossz hatással van a diákok figyelmére és koncentrációjára.

Hal Melinda szakemberként üdvözli a szabályozást, ami az első lépése annak, hogy a digitális tér helyett a személyes kacsolatokat részesítsük előnyben. Ennek pedig az oktatásban van az elsődleges terepe, hiszen ha egy okos eszköz benne van az iskolatáskában, az figyelemelvonó hatású.

– Az új szabályozás lehetővé teszi majd, hogy a diákok gyorsabban és hatékonyabban tudjanak tanulni az órákon

– mondta Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.