Elárulta a meteorológus, milyen őszünk lesz a forró nyár után

Tévhit, hogy hosszú nyár után már jön a tél.

2024. 08. 06. 21:19
Budapest, 2021. október 9.
Kerékpárosok közlekednek az õszi Népliget egyik sétányán.
MTVA/Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû  különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi  igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
Fotó: MTVA/Róka László
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy félreértés az emberek részéről, hogy hamarosan eltűnik az ősz, és még jobban kitolódik a nyár, aztán hirtelen beköszönt majd a téli hideg – mondta Rázsi András meteorológus a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Hírportálnak. A meteorológus szerint idén is arra a melegre számíthatunk, amihez a „vénasszonyok nyara” idején hozzászoktunk.

Ősszel melegebbnek érezzük az időt, mint tavasszal. Pedig szeptember 22-én és március 22-én hasonló a nap delelése, és az időjárás sem szokott jelentősen eltérni egymástól. Azért is érezzük melegebbnek az időjárást, mivel ilyenkor még sok hőtartalék van a talajban – magyarázta a szakember.

 

Enyhül a meleg, de nagy meglepetés nem lesz

– Meteorológusként legfeljebb egy hétre lehet előrejelzést megfogalmazni. Ezért jelenleg még nem lehet pontosan megmondani, milyen lesz az előttünk álló hónapok időjárása. Az viszont biztos, hogy remélhetőleg meleg lesz, ezzel együtt mégis enyhülésre lehet számítani – mondta az őszi várható időjárásról Rázsi András.

Nem valószínű, hogy idén más lenne az ősz, mint az eddig megszokott, mivel a meteorológus szerint az utolsó jégkorszak óta így működik az augusztus és a szeptember nálunk, és így lesz idén is a mérsékelt égövben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.