Haladás a Keleti pályaudvar környékén, közleményt adott ki a MÁV

A szakemberek megkezdték a vasúti pálya helyreállítását a Keleti pályaudvar bevezető vágányain annak érdekében, hogy kedd délelőttől már minden vonalról fogadhasson vonatokat a főpályaudvar – közölte a Mávinform hétfő délután az MTI-vel.

Forrás: MTI2024. 08. 26. 17:22
A Keleti pályaudvar csarnoképülete Fotó: MTVA/Jászai Csaba
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A forgalom mihamarabbi újraindítása érdekében az éjszakai órákban is dolgoznak majd, a munkavégzés a megszokottnál nagyobb zajjal jár. Felhívták a figyelmet arra, hogy várhatóan kedd délelőtt állhat helyre a vasúti forgalom a pályaudvaron, de korlátozásokra továbbra is kell számítani az érintett vonalakon.

Kedd reggelig a Keleti pályaudvar még nem indít és nem fogad vonatokat, az érintett vonatok más budapesti állomásokra érkeznek és onnan indulnak – ismertették. Hozzátették, hogy addig elfogadják a vasúti jegyeket a BKK-járatokon, valamint a helyjegymentesség is érvényben marad.

A Keleti pályaudvar előtt vasárnap este kisiklott a Claudiopolis nevű, Kolozsvárról közlekedő intercity vonat öt személykocsija. A balesetben senki nem sérült meg, de a baleset jelentős fennakadást okoz a vasúti közlekedésben.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.