Kényszerleszállást kellett végrehajtania Budapesten egy Wizz Air-gépnek

Füst jutott be az utastérbe a légkondicionáló rendszeren keresztül.

2024. 08. 25. 14:10
LUS_3213

20240514 Budapest  Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Sajtóbejárás (különböző illusztrációs anyagok) Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG A képen: Wizzair repülőgép
Illusztráció Fotó: Világgazdaság/Kallus György
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Craiova és London–Luton között közlekedő Wizz Air járat vasárnap kora reggel a magyar fővárosban szállt le – írja az AirPortal oldal. A diszkont-légitársaság W4 3751 számú járatát teljesítő A320-as hajnalban szállt fel a romániai Craiova repülőteréről. A London–Lutonba tartó repülőgép már Magyarország légterében repült, amikor a személyzet az út megszakítása mellett döntött, mert

füst jutott az utastérbe a légkondicionáló rendszeren keresztül.

A pilóták Kecskemét térségében fordultak Budapest irányába, és hat óra után biztonságosan leszálltak a Liszt Ferenc repülőtéren, majd a kijelölt állóhelyre gurultak. A személyzet még a leszállás előtt jelentette a közelkörzeti légiforgalmi irányításnak, hogy a személyzet két tagja rosszullétre panaszkodik. A gép fedélzetén 180 utas és hatfős személyzet tartózkodott.

A Budapest Airport a lapnak megerősítette, hogy a Wizz Air W4 3751 számú Craiova–Luton járata ma hajnalban Budapesten szakította meg útját technikai, valamint egészségügyi okok miatt. Az utasokat a tranzitzónába szállították, érkezéskor a Budapest Airport kollégái vizet osztottak számukra – közölték. A járat a repülőgép, valamint a személyzet cseréje után folytatta útját Lutonba 9.51-kor.

@tudasmorzsak 2024.08.25-én reggel a Wizzair Malta 946-os járata Ferihegyen szakította meg az útját, a fedélzeten érezhető maró szag, és két utaskísérő rosszulléte miatt. A gép az irányítás, a reptér és a pilóták profi kooperációjának köszönhetően 20 perccel a bejelentés után földet is ért. Az állóhelyen a mentők és a tűzoltók várták. Személyzetcsere és a gép átvizsgálása után a járat folytatta az útját. (érdekesség: néhány éve hasonló eset volt, ott később kiderült, hogy nem műszaki probléma volt, hanem egy utas körömlakklemosója borult bele a légelszívóba, amit aztán a klíma szétfújt a gépen.) A videó célja továbbra is az ismeretterjesztés. A sértő kommentek mennek a kukába. Mielőtt kommentelsz, kérlek gondolj bele, hogy valószínűleg ők jobban tudják! #repülőgép #repülés #kényszerleszállás #ferihegy #budapestairport #wizzair #wizzmalta #a320 #betegség #rosszullét #légiforgalmiirányítás #pilóta #nekedbelegyen #magyartiktok #tudásmorzsák ♬ eredeti hang – Tudásmorzsák a repülésről - Tudásmorzsák a repülésről

A Wizz Air cikkünk megjelenése után arról tájékoztatta lapunkat, hogy a légitársaság W4 3751 számú Craiova–London Luton járata Budapesten szakította meg útját, miután a pilóták szigorú szabályokat betartva a kitérő mellett döntöttek.

Európa legfiatalabb flottáját üzemelteti a légitársaság, amely a folyamatos karbantartásra továbbra is rendkívül nagy figyelmet fordít – hangsúlyozták a közleményben.

A Wizz Air elnézést kért az érintett utasoktól, hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az utasok és a légi közlekedés biztonsága minden esetben a legfontosabb.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Világgazdaság/Kallus György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.