Még nem döntöttek az ünnepi tűzijáték megtartásáról, a biztonságos lebonyolítás a legfontosabb

Kora reggeltől ülésezik az operatív törzs.

2024. 08. 19. 19:29
Budapest, 2024. augusztus 16.
Az augusztus 20-i ünnepi tûzijáték pirotechnikai eszközeit telepíti egy szakember a Margit hídon 2024. augusztus 16-án.
MTI/Balogh Zoltán
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Intenzíven és kiemelten figyeli az időjárás alakulását az operatív törzs az augusztus 20-i tűzijáték megtartásával kapcsolatban – mondta az MTI-nek a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár. Kovács Zoltán közölte: kedd reggel hét órától fizikailag is ülésezni fog az operatív törzs és minden olyan szervezet, amely részt vesz az ünnepségsorozat lebonyolításában. Az ülésen tanulmányozni fogják az aznapi időjárási előrejelzéseket, és

amennyiben kedvezőtlenül alakulna az időjárás, akkor a kora délutáni órákig meg fogják hozni a szükséges döntéseket az esti tűzijáték biztonságos megtartásáról,

majd tájékoztatni fogják a közvéleményt.

Ahogy az elmúlt években is, most is az idelátogató magyar és külföldi turisták biztonsága a legfontosabb

– hangsúlyozta az államtitkár. Kovács Zoltán a tűzijáték megtarthatóságáról az MTI kérdésére úgy fogalmazott: jelenlegi állás szerint

inkább azt látjuk, hogy inkább igen, mint nem.

De mint azt az elmúlt két nap zivatarai is megmutatták, nagyfokú bizonytalanság van az időjárási előrejelzésekben – tette hozzá.

– A legfontosabb a biztonságos körülmények megteremtése, magyarán, ha a legkisebb esélye is van annak, hogy valami megzavarná az esti, több mint félórás tűzijátékot, akkor meg fogjuk hozni a szükséges döntéseket – jelentette ki az államtitkár.

A rendezvények nagyban zajlanak, az operatív törzs az ünnep három napja alatt folyamatosan ülésezik, és figyeli a rendezvények különböző biztonsági és egyéb szempontjait – ismertette Kovács Zoltán.

Borítókép: Előkészületek az augusztus 20-i tűzijátékra (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.