Lezártak egy balatoni strandot

Újra megnyitják, ha megfelelő lesz a vízminőség.

2024. 08. 19. 17:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tihanyban sok a látnivaló, de itt is sokan szívesen teszik, amit széles körben mindenütt a Balatonnál a kánikulában: fürdenek. Akik a somosi szabadstrandot nézték ki maguknak, azoknak rossz hír érkezett, ugyanis itt már nem lehet megmerülni, a strandot lezárták – írja a Világgazdaság.

Balaton, strand
A balatoni strand lezárásának oka: romlott a vízminőség (Fotó: VG/Csontos András)

A lap szerint péntek óta tiltótábla is jelzi a változást, de hogy már el se induljunk, a polgármester, Tósoki Imre az interneten is felhívta a figyelmet a vármegyei kormányhivatal tiltó döntésére, amely augusztus 16-án lépett életbe.

A döntés oka a vízminőség romlása, a kormányhivatal azonban gondol a fürdőzni vágyókra, folyamatosan ellenőrzik a vizet, és

amint a minősége megint alkalmas lesz, engedélyezik a strand újranyitását.

A jelentésből nem derült ki, pontosan mi a baja a víznek, és van-e összefüggés a hőséggel.

A Szállás.hu leírása szerint „a Somosi szabadstrand a Tihanyi-félsziget mentén húzódó Lepke soron található, az Akasztó-domb aljánál. A település központjához viszonylag közel fekszik, a faluból egy hangulatos, erdőn keresztül vezető úton pedig könnyen megközelíthető. A strand látogatása ingyenes minden korosztály számára.” Tihanyban persze sok egyebet is lehet csinálni a strandoláson kívül ilyenkor, rengeteg a helyi program.

Borítókép: Illusztráció (Fotó Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.