Lopás és garázdaság miatt felelhet Magyar Péter

A Tisza Párt elnöke nagyon kellemetlen helyzetbe került.

2024. 08. 28. 17:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is a mentelmi joga mögé bújva igyekszik elkerülni a felelősségre vonást Magyar Péter, aki az ATV műsorában egészen kellemetlen módon igyekezett kitérni a témával kapcsolatban feltett kérdések elől – írja a Mandiner.

Mint a Magyar Nemzet már beszámolt róla, Magyar Péter agresszív hangnemre váltott, amikor az ATV riportere arról kérdezte, hogy tervezi-e felfüggeszteni a mentelmi jogát az ellene zajló telefonlopási ügyben.

Engem senki nem keresett meg, se ügyészség, se rendőrség. A propagandamédia ezen ugrál, de én a propagandamédia helyében inkább azon ugrálnék, hogy milyen állapotok vannak a MÁV-ban, milyen állapotok vannak az iskolákban

– mondta a műsorban a Tisza Párt elnöke. A téma szóba hozásakor Magyar Péter szemmel láthatóan kényelmetlenül érezte magát, és igyekezett terelni.

Ha megkeresnek és megmondják, hogy milyen eljárás van, és milyen bizonyítékok, akkor majd eldöntöm. Ha egy politikailag motivált eljárásról van szó, ami egyébként minden eljárásra jellemző jelenleg velem szemben, akkor nyilván nem. Hogyha olyan bizonyítékaik vannak, amelyeket jelenleg hazudik a propagandamédia, akkor ezt megfontolom, de egyébként én nem mondhatok le, az Európai Parlament fog erről dönteni

– kerülgette a kérdést az újdonsült politikus.

 

Magyar Péter előremenekül

Emlékezetes, Magyar Péter még júniusban egy népszerű fővárosi szórakozóhelyen járt, ahol többekkel összetűzésbe keveredett, köztük egy férfival is, aki a mobiltelefonjával rögzítette, ahogy a politikus kihívóan viselkedett lányokkal. Magyar Péter előbb megütötte a férfit, majd elvette a telefontját. A Tisza Párt elnökét végül a biztonsági őrök dobták ki a szórakozóhelyről, a politikus pedig a Dunába hajította a korábban erőszakosan elvett készüléket.

A Mandiner a Magyar Péterrel szemben folyó eljárással kapcsolatban megkereste a Központi Nyomozó Főügyészséget.

Gyanúsítotti kihallgatásra kizárólag a mentelmi jog felfüggesztését követően kerülhet sor

– közölte a vádhatóság. A Tisza Párt elnökével szemben garázdaság, rongálás és lopás bűntette miatt nyomozhatnak.

Nyilvánvalónak tűnik, hogy Magyar Péter már nem tud mit kitalálni saját maga megsegítésére, hogy ne kerüljön bajba korábbi agresszív viselkedése miatt, ezért nem hajlandó lemondani a mentelmi jogáról. Aggasztó lehet a Tisza Párt elnöke számára az is, hogy az általa elrabolt és később Dunába hajított telefonról sikerült kinyerni az aznap este készült videófelvételeket – mutatott rá a lap.

Borítókép: Újságírókkal üvöltözik Magyar Péter (Fotó: Fazekas Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.