Vitézy Dávid: Igenis szükség van a BKK-rendészetre

Lapunk kérdésére a vállalat elárulta: a főváros továbbra sem tervezi a főpolgármesteri kampány során hatalmas port felverő BKK-rendészet bevezetését.

Forrás: Facebook2024. 08. 08. 16:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vitézy Dávid a közösségi oldalán reagált a BKK lapunknak küldött válaszára, miszerint a fővárosban továbbra sem tartják indokoltnak a BKK-rendészet bevezetését.

Ahogyan arról a Magyar Nemzet már korábban is beszámolt, a BKK-rendészet az önkormányzati választási kampány egyik kiemelt témája volt, a választásokat követően pedig fokozottabb, de legalábbis látványosabb ellenőrzéseket tartott járatain a BKK, rendvédelmi szerveket is bevonva. Ugyanakkor lapunk kérdésére a vállalat elárulta: a főváros továbbra sem tervezi a főpolgármesteri kampány során hatalmas port felverő BKK-rendészet bevezetését.

 

Vitézy szerint a közlekedési szabályoknak másképp nem lehet érvényt szerezni

A BKK közleményéről értesülve Vitézy Dávid odaszúrt a vállalatnak: – Miután a BKK vezérigazgatója és menedzsmentje csak az elmúlt hetekben felvették a tízmilliós prémiumukat, majd kaptak egy 200 milliós közbeszerzési bírságot, ennél azért több empátiával is fordulhatnának a saját dolgozóik és utasaik felé.

A volt főpolgármester-jelölt a nap mint nap fennálló közlekedési problémákat is sorra vette, rámutatott, miként fogalmaz saját utazási szabályzatáról a BKK. Eszerint az utazásból az a személy zárható ki,

  • aki ittas vagy bódult,
  • aki magatehetetlen,
  • aki botrányosan viselkedik, magatartásával, tevékenységével vagy más módon zavarja a többi utast,
  • aki magatartásával veszélyezteti saját és utastársai testi épségét, egészségét, a jármű vagy berendezéseinek épségét, tisztaságát,
  • aki ruházatával, poggyászával vagy egyéb módon beszennyezheti a járművet, vagy utastársait.”

Vitézy Dávid a szabályzat fényében hangoztatta:

Semmi mást nem szeretnék elérni a BKK-rendészetre vonatkozó javaslatommal, mint azt, hogy ezeknek a szabályoknak végre érvényt szerezzünk. Mert ez bizony rendészeti kérdés is,

majd felhívta rá a figyelmet: „Ez ügyben is a Fővárosi Közgyűlés bír valós hatáskörrel, nem a BKK menedzsmentje. Amikor felvettem a mandátumomat októbertől hivatalba lépő képviselőként, elmondtam, hogy a programom szellemében fogok dolgozni a Fővárosi Közgyűlésben – írta Vitézy Dávid, hozzátéve:

 Ennek része az is, hogy amint lehetőségem lesz rá, a BKK-rendészet létrehozását elő fogom terjeszteni a közgyűlésnek, és bízom abban, hogy ehhez meg tudom majd nyerni a képviselők többségének támogatását

– zárta bejegyzését.

A teljes bejegyzés a cikk végén vagy ide kattintva megtekinthető.

Borítókép: Hajléktalanok egy fővárosi aluljáróban (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.