Orbán Viktor is gratulált Krausz Ferencnek

A Nobel-díjas fizikust a Magyar Szent István Renddel tüntették ki.

2024. 08. 20. 13:16
Orbán Viktor miniszterelnök és Krausz Ferenc találkozás 2023. november 10-én. Fotó: Fotó. Orbán Viktor/Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Méltó helyre került a Magyar Szent István Rend. Gratulálunk, Krausz Ferenc” – írta Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán, miután 

a  Nobel-díjas fizikus a legnagyobb állami kitüntetést átvette Sulyok Tamás köztársasági elnöktől.

Az államfő az átadón többek közt azt mondta, 

Krausz Ferenc fizikusra Magyarországon mindannyian büszkén tekintünk, a hosszú évek kutatómunkájának eredményeit a fizikai Nobel-díj igazolta. 

– Krausz Ferenc és társai új eszközöket adtak az emberiség kezébe, amellyel vizsgálhatóvá váltak az atomokat felépítő elektronok mozgásai és energiaváltozásai, s ezzel végtelen távlatokat nyitottak – fogalmazott Sulyok Tamás, hozzátéve, a fénysugár, amellyel Krausz Ferenc világít, egy eddig teljesen ismeretlen dimenziót tesz láthatóvá. Mint mondta, 

a felfedezés életeket menthet az orvoslásban, megújíthatja a fizika és kémia számos tételét, elméletek újragondolására késztet más kutatókat, mozgásba hozza a világot.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.