Összeült az operatív törzs, délután dönthetnek a tűzijátékról

Egész nap programok várják az érdeklődőket.

2024. 08. 20. 8:53
Összeült az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs (Fotó: Kovács Zoltán/Facebook)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az időjárás függvényében kora délután dönt az ünnepi a rendezvényekkel kapcsolatban az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs, mely reggel 7 órakor megkezdte működését – közölte Kovács Zoltán. A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a közösségi oldalán azt írta,

a munkában közreműködik többek közt a rendőrség, a honvédség, a katasztrófavédelem, a mentőszolgálat, a meteorológiai szolgáltató, a Budapesti Közlekedési Központ, a Budapest Közút és a fővárosi kormányhivatal.

– Augusztus 17. óta nagy érdeklődés mellett zajlanak a Szent István-napi rendezvénysorozat központi programjai Budapesten, szombat óta már több tízezren vettek részt az eseményeken. 

A mai nemzeti ünnepen a hagyományoknak megfelelően zászlófelvonással és tisztavatással kezdünk a Kossuth Lajos téren, majd ezt a Duna feletti légi parádé követi.

Az érdeklődők 10 és 18 óra között ingyenesen tekinthetik meg a Szent Koronát a Parlamentben. Délután a Szent István-bazilikánál ünnepi szentmisét és Szent Jobb-körmenetet tartanak, este pedig – amennyiben az időjárás engedi – látványos fény- és tűzijátékkal várjuk majd az érdeklődőket – sorolta Kovács Zoltán, hozzátéve, a fentiek mellett továbbra is számos ingyenes program közül válogathatnak a kikapcsolódni, szórakozni és ünnepelni vágyók, a részletekről a www.szentistvannap.hu honlapon tájékozódhatnak.

Hangsúlyozta,

az időjárás függvényében a rendezvényekkel kapcsolatos döntéseket kora délután hozzák meg. 

– Kérjük, mindenképpen figyeljék az időjárással kapcsolatos híreket, mielőtt útnak indulnak. Ünnepeljük biztonságosan Magyarország születésnapját – írta a politikus.
 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.