Puskás Péter kinevette a DK állításait

A frakcióvezető rámutatott: a Gyurcsány-párt politikusai nem merik azt mondani, hogy Kiss László ártatlan.

2024. 08. 28. 8:21
Vadai Ágnes és Barkóczi Balázs, a DK politikusai Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas kacagással reagált Puskás Péter, a III. kerületi önkormányzat Fidesz-frakciójának a vezetője a Mandinernek arra a kérdésére, hogy ő vagy valamely társa eleget tesz-e a Demokratikus Koalíció követelésének, és beismerik-e a nyilvánosság előtt, hogy részesei voltak a Kiss László polgármester elleni lejárató kampánynak.

Hétfőn délelőtt Barkóczi Balázs, a gyurcsányista párt szóvivője és Vadai Ágnes alelnök kiállt a kormánypárt Lendvay utcai székháza elé, és közölték, hogy dokumentumokkal tudják bizonyítani, hogy a III. kerület irányítója, Kiss koncepciós eljárás áldozata lett, ezért gyanúsították meg és tartóztatták le.

Vadai szerint hamis vallomásokon alapuló konstruált ügyről van szó, amelynek megalkotása a fideszes pártállam felső köreiben fogalmazódott meg. Azt mondta, az ügyészség segítségével hosszú büntetőeljárási folyamaton keresztül éveken át meghurcolnak ellenzéki politikusokat, erkölcsileg, mentálisan, nem egyszer fizikálisan megpróbálják őket összeroppantani, ezzel együtt le akarnak járatni politikai közösségeket.

A DK alelnöke azt állította: miután a Fidesz 2019 után idén sem tudta legyőzni Kiss Lászlót, az volt a célja, hogy meg kell őt buktatni, s ha nem megy választás után, akkor sikerülni fog az ügyészség segítségével. Ha ennyire nem bátrak – jelentette ki –, akkor nála is jelentkezhetnek a kormánypárti politikusok. Amennyiben ez nem történik meg, akkor dokumentumokkal fogják bizonyítani, amit állítottak – közölte Vadai, miközben a kezében lévő kék dossziéra mutatott.

Puskás Péter a Mandinernek azt mondta:

a DK-s politikusoknak nagyon nincs más választásuk, mint azt hangoztatni, hogy politikai leszámolás történt,

de azért az sokat elmond a viselkedésükről, hogy egyikük sem meri leírni és elmondani, hogy a polgármester ártatlan. Persze az óvatosságuk nem véletlen – közölte –, hiszen azok közül, akiket márciusban letartóztattak, többen is vádalkut kötöttek és terhelő vallomást tettek Kiss Lászlóra.

A kormánypárti politikusnak tehát fogalma sincs, hogy Vadai milyen bizonyítékokról beszél, mit rejt a kék dossziéja.

A frakcióvezető szerint már csak amiatt is abszurd a DK-sok feltételezése, mert ha politikai természetű lenne az ügy, akkor a meggyanúsításra és az őrizetbe vételre, majd letartóztatásra a júniusi választás előtt és nem után került volna sor. Így kíváncsian, de haláli nyugalommal várja, hogy a DK szerdán milyen „bizonyítékokkal” fog előrukkolni.

Borítókép: Vadai Ágnes és Barkóczi Balázs, a DK politikusai (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.