Rengeteg medúzát találtak egy hazai tóban, le is videóztak egyet

Három évtizede nem volt ilyen a helyiek szerint.

Forrás: Boon2024. 08. 30. 17:05
A,Couple,Of,People,Are,Swimming,In,The,Ocean,With
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon régen, valamikor a kilencvenes évek végén találkozott medúzákkal Golej Szabolcs búvároktató a nyéki tavak valamelyikében – írja a Boon

A napokan történt ugyanis, hogy a társaival édesvízi medúzákat fotózott és videózott a bányatóban. Az oktató emlékeztet, az édesvízi medúza 22 foknál melegebb vízben lehetséges, miközben a bányatavak hőmérséklete hétméteres mélységig – eddig tudja a napsugár átmelegíteni a felső réteget – 26 fok volt. 

Valószínűsíthető, hogy sokat számít és a szaporodást elősegíti, hogy most ennyire tartósan meleg van. Azt is tudni lehet, hogy az édesvízi medúzák a kristálytiszta vizet szeretik, a felvételen ez nem látszik, mert az üledéket felkavarták a búvárok, de ennek ellenére a víz minősége nagyon jó lehet

– részletezte Golej Szabolcs, akinek egy medúzát sikerült is levideóznia. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.